İ.Ü. İletişim Fakültesi'nden medya skandalları kitabı

Editörlüğünü İ.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Özgür Gönenç’in yaptığı Uluslararası Skandallar ve Medyadaki Yansımaları başlıklı kitap Der yayınlarından çıktı.

İ.Ü. İletişim Fakültesi'nden medya skandalları kitabı
28 Mayıs 2020 - 08:51
Kitapta iletişim fakülteleri gazetecilik dalından doktora öğrencileri ve akademisyenlerin çalışmaları yer alıyor. Çalışmada Türk ve dünya kamuoyunda büyük yankılar yaratan medya skandalları doktora öğrencileri tarafından makale formatında kaleme alındı.

Kitapta Türkiye’den Uğur Mumcu tarafından kaleme alınan Rabıta dosyası, İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in istifasına yol açan aşk skandalı, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasıyla sonuçlanan seks kaseti skandalı, dünyadan Alman Der Spiegel gazetesinde patlak veren yalancı muhabir skandalı, ABD Oval Ofis, İran Kontra skandalları ve Wikileaks skandalı gibi Türk ve dünya kamuoyunda büyük yankılar yaratan gazetecilik faaliyetleri akademik bir dille ele alınıyor.

Kitapta 14 medya skandalı incelenmiş. Makale konusu skandallar medyaya yansıyan tüm boyutlarıyla incelenerek, çarpıcı bir dille kaleme alınmış ve yine gazetecilik okullarında ders  olarak okutulacak niteliğe sahip. Kitapta Hürriyet gazetesinde 27 yıl yargı muhabirliği yapmış doktora öğrencisi gazeteci Ali Dağlar “Alman Medyasının Ayna’sı Der Spiegel’de ‘Yalancı Muhabir’ Skandalı”, Günaydın gazetesi eski Moskova muhabiri Ahmet Coşkunaydın ise “Rusya’da Basın Skandalı” başlıklı çalışmaları ile yer alıyor.

Kitabın editörlüğünü yapan, İ.Ü. İletişim Fakültesi’nde Uluslararası İletişim dersini veren Prof. Dr. Özgür Gönenç önsözde çalışma için şu değerlendirmeyi yapıyor:

 “Doktora dersimi alan öğrencilerin 14 haftalık ders süreci boyunca yaptıkları sunumların bilimsel makale formatına dönüştürülerek bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Çalışmamızda skandalların meydana geldiği ülkelerin kısa tarihçesi ve skandalların yayımlandığı medya organlarının tarihçelerinden de söz edilmiş, bu ülkelerin medyasından bir kesit sunulmuştur.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum