İBB ailesine saldıranlar beklenmedik bir güç görecek

İçişleri Bakanlığı'nın 'terör teftişi' açıklamasına yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB ailesine saldıranlar, karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek" dedi.

İBB ailesine saldıranlar beklenmedik bir güç görecek
27 Aralık 2021 - 09:09

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) işbaşı yaptırılan 737 personelin 'terörle iltisaklı' olduğunu öne sürerek özel teftiş başlattığını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu açıklamasına sert yanıt geldi.

"Hak yemem hakkımı da yedirmem" dediğini hatırlatan İmamoğlu, "İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem" ifadelerini kullandı.

 

'İBB AİLESİNE SALDIRANLAR, BEKLENMEDİK BİR GÜÇ GÖRECEK'

İmamoğlu, "Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar, karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek" dedi.

 

MURAT ONGUN: BU SAATTEN SONRA İMAMOĞLU MİLLETE EMANETTİR

İBB'nin yanıtını "İçişleri Bakanlığı’nın, İBB’nin 86 bin çalışanını töhmet altında bırakan skandal açıklamasına İBB’nin yanıtıdır" notuyla paylaşan İBB Sözcüsü Murat Ongun ise, daha sonra şöyle yazdı:

 

"Bu saatten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu millete emanettir."

 

 

 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, daha önce de gündeme getirdiği, "Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terör örgütüyle iltisaklıların da bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar" ifadelerini yinelemişti. Erdoğan'ın bu ifadelerine yanıt hem CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan hem de İBB Başkanı İmamoğlu'ndan gelmişti.

İmamoğlu, "2 buçuk yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık. 2024’e kadar yeni yatırımlar ve projelerle Cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul’a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız" demişti.

İçişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın İBB'yi hedef almasının hemen ardından belediyede çalışan 737 kişinin terörle iltisaklı olduğunu öne sürerek özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu. 

Erdoğan hedef aldı: İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında özel teftiş başlattıErdoğan hedef aldı: İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında özel teftiş başlattı

YORUMLAR

  • 0 Yorum