İdlib şehitlerinin kimlikleri belli oluyor

Suriye'nin İdlib bölgesinde düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı. Şehit askerlerin acı haberleri ailelerine ulaştırıldı.

İdlib şehitlerinin kimlikleri belli oluyor
28 Şubat 2020 - 11:16 - Güncelleme: 28 Şubat 2020 - 18:30
Suriye'den gelen acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 33 askerin şehit olduğu, 32 askerin de yaralandığı hain saldırının ardından şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı.

ANTALYA

İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın (23) acı haberi, Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan ailesine verildi.





MERSİN

İdlib'de şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in (24) acı haberi, Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde, acı haberi şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in Alibeyli Mahallesi'nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel'e verdi. 7 kardeş olan Tüzel'in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Tüzel ailesinin yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in cenazesinin, Erdemli'de toprağa verileceği öğrenildi.



KAHRAMANMARAŞ

Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın (23) Kahramanmaraş'taki evine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mete Pekmez, şehadet haberini anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı'ya verdi.

Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Saygılı ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

Bu arada, 7 kardeş olan Ahmet Saygılı'nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı öğrenildi.



AFYONKARAHİSAR

İdlib'de şehit olan Yüzbaşı Süleyman Şahin'in (35) acı haberi, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki yakınlarına verildi. Yüzbaşı Şahin'in anne ve babasının, şehidin çocuklarına bakmak için Ankara'ya gittiği, acı haberi de burada aldıkları öğrenildi.

 

Şehit olan 33 askerden 27'sinin isimleri açıklandı. İşte İdlib'te şehit olan 27 Türk askerinin isimleri:







Hatay Valisi Doğan ilk açıklamasında, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" ifadelerini kullandı. Doğan daha sonra bir açıklama daha yaparak şehit sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı. Doğan gecenin ilerleyen saatlerinde 7 ağır yaralı askerin daha şehit olduğunu açıklayarak şehit sayısının 29'a yükseldiğini duyurdu. Vali Doğan son açıklamasında şehit sayısının 33'e yükseldiğini aktardı.

Hatay Valisi Doğan şunları söyledi:

"Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır."

 

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, İdlib M4 otoyolunun güneyinde Türk askerlerinin bulunduğu konvoya hava saldırısı düzenlendi.

Şehitlerin ailelerine acı haber ulaşırken, evlerinin sokaklarına Türk bayrakları asıldı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum