IKBY Başkanı Barzani'nin evi İHA'ların hedefi oldu...
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'ten dikkat çeken açıklama Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Neçirvan Barzani’nin konutu, insansız hava aracı saldırısının hedefi oldu.
Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, savaşın seyrine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vance, "Operasyon sürecek ama yakında ayrılacağız" ifadesini kullandı.

İsrail: İran Denizcilik Sanayi Kurumu ve silah üretim tesislerini hedef aldık
İsrail ordusu, İran'ın başkenti Tahran'da Denizcilik Sanayi Kurumu ve silah üretim tesislerinin hedef alındığı bir saldırı dalgasını tamamladığını duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, Tahran yönetimin askeri kapasitesini zayıflatmaya yönelik saldırıların sürdüğü iddia edildi. Tahran'da Denizcilik Sanayi Kurumu ve silah üretim tesislerinin hedef alındığı saldırı dalgasının gece saatlerinde 50 savaş uçağıyla düzenlendiği aktarıldı

İran'ın İsrail'in Eilat kentini vurdu
ABD-İsrail'in ortak saldırılarını sürdürdüğü İran'ın, İsrail'in güneyine yönelik misillemesinde, bir füze Eilat kentinde bir bölgeye isabet etti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'dan füze ateşlendiğinin tespit edildiği ve hava savunma sistemlerinin İran füzelerini önlemeye çalıştığı bildirildi. İran'ın misillemesinin ardından İsrail'in güneyindeki Eilat'ta sirenler çalarken bir füzenin kentteki bir noktaya isabet ettiği belirtildi.

Haşdi Şabi karargahına saldırı düzenlendi
Irak'ın kuzeyinde yer alan Kerkük Havalimanındaki İran destekli Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı düzenlendi.

IKBY Başkanı Barzani'nin konutuna İHA saldırısı düzenlendi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'nin Duhok’taki konutuna insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendiği bildirildi. Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Barzani'nin Duhok'taki konutuna İHA ile saldırı düzenlendi. Saldırının detaylarına dair bilgi verilmedi.

İsrail ordusu, İran füzesinin önlenememesine ilişkin soruşturma başlattı
İsrail ordusunun, İran’ın misillemesinde Eştaol yerleşimine doğrudan isabet eden ve hasara yol açan füzelerin önlenememesine dair soruşturma başlattığı belirtildi. The Times of Israel gazetesine konuşan askeri kaynaklar, İsrail ordusunun, hava savunma sistemlerinin ülkenin orta kesimindeki Beyt Şemeş kenti yakınlarında yer alan Eştaol yerleşimine isabet eden füzeyi önleyememe nedenine ilişkin soruşturma başlattığını söyledi. İsrail'in orta kesimindeki Beyt Şemeş kenti yakınlarındaki Eştaol yerleşimine bir İran füzesi doğrudan isabet etmiş, 3 kişi hafif yaralanmıştı.

Kalibaf: İran’ın cevabı İsrail’in çöküşünü hızlandıracak
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in, "Ordumuz kendiliğinden çöküşe doğru gidiyor" şeklindeki açıklamasına karşılık, "İran’ın sert yanıtı (İsrail’in) çöküşünü hızlandıracak." dedi. Kalibaf, İsrail Genelkurmay Başkanı Zamir'in açıklamalarına dair paylaşımda bulundu. Zamir'in, "Ordumuz kendiliğinden çöküşe doğru gidiyor. Şu an 10 kırmızı bayrak kaldırıyorum! Yedek askerler artık dayanamıyor." açıklamasına atıfla Kalibaf, "İran’ın sert yanıtı (İsrail’in) çöküşünü hızlandıracak." ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Operasyon sürecek ama yakında ayrılacağız
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran’a yönelik operasyonlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vance, sahadaki askeri hedeflere büyük ölçüde ulaşıldığını savunurken, sürecin henüz tamamlanmadığına işaret etti.
Vance, “İran’daki askeri hedeflerimizin büyük çoğunluğuna ulaştık ve bu hedeflerin tamamına ulaşıldığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Operasyonların bir süre daha devam edeceğini belirten Vance, bunun temel amacının gelecekte benzer bir sürecin yaşanmasını engellemek olduğunu vurguladı. “Başkan Trump, gelecekte benzer bir süreçten geçmek zorunda kalmamak için bu süreci bir süre daha devam ettirecek” dedi.
İran’ın tehdit oluşturmaya devam ettiğini dile getiren Vance, “İran bizi her yönden tehdit ediyor ve hâlâ nükleer silah edinme çabası içinde” değerlendirmesinde bulundu. ABD’nin uzun vadeli hedefinin ise Tahran’ı etkisiz hale getirmek olduğunu belirterek, “İran’ı çok uzun bir süre etkisiz hale getirmemiz gerekiyor ve operasyonun amacı da bu” ifadelerini kullandı.
Ortadoğu’daki gerilimin enerji piyasalarına etkisine de değinen Vance, artan akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti. “Ortadoğu’da yaşananlar nedeniyle benzin fiyatları yükseldi, ancak düşecek” dedi.
Öte yandan Vance, ABD’nin bölgede kalıcı olmayı planlamadığını da açık şekilde ifade etti. “Trump, İran’da bir veya iki yıl daha kalmak istemediğimizi ve yakında ayrılacağımızı açıkça belirtti” diyerek, Washington’un uzun süreli bir askeri varlık hedeflemediğinin altını çizdi.

İran füzesi İsrail'i vurdu
İsrail basınından Times of Israel, İran'ın son misillemesinin ardından işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Beyt Şemeş kentine füzenin isabet ettiğini aktardı.
Füzenin 100 kilogramdan fazla patlayıcı içeren konvansiyonel savaş başlığına sahip olduğu iddia edilirken "Evlerde ve bölgede büyük hasar var. Yaralı sayısı 12" denildi.

Barzani'nin evi İHA'ların hedefi oldu
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Neçirvan Barzani’nin Duhok’taki evi insansız hava aracı (İHA) saldırısının hedefi oldu.
Olayın ardından Irak Başbakanı Sudani, Barzani’yi telefonla arayarak soruşturma başlatıldığını bildirdi.







YORUMLAR