İkinci el otomobil fiyatları patladı! Şimdi gel çık işin içinden...

İkinci el otomobil fiyatları ülkemizde aşırı düzeylere çıkması inkar edilmez bir durum olarak ortaya çıktı. Yeni uygulama sonrası ikinci el otomobil fiyatlarını resmen patlattı.

İkinci el otomobil fiyatları patladı! Şimdi gel çık işin içinden...
19 Mayıs 2023 - 15:17 - Güncelleme: 20 Mayıs 2023 - 13:21

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatları tavan yaptığını artık herkes kabul ediyor. Otomobil fiyatları tarafında sıkıntılı günler yaşanırken gelecek yeni düzenlemenin ikinci el otomobil  fiyatları üzerinden etkili olması bekleniyor. 

Ülkemizde sıfır otomobil fiyatları yanı sıra ikinci el otomobil fiyatları da büyük artış gördü. Son dönemlerde bayilerde sıfır otomobil bulmak artık neredeyse imkansız bir hal aldı. Yaşanan araç sıkıntı nedeniyle ikinci el otomobil fiyatları da bu durumda etkilendi. 

Sıfır otomobil almak için binbir türlü sıkıntıyla parayı denkleştiren sürücüler bu kez sıfır araç bulmakta zorluk yaşıyor. Durum öyle bir hal aldı ki sıfır otomobil almak için bugün sipariş verirseniz 1-1,5 yıl duruma göre 2 yıl sonrasına gün alabiliyorsunuz. Bu sıkıntılı durum ikinci el otomobil fiyatları adeta fırlattı. 

 

2-3 yaşında olan ikinci el otomobil fiyatları neredeyse sıfır fiyatına kavuşur hale geldi. Bu durumun ise yakın zamanda yeni düzenleme ile değişebileceği konuşuluyor. 

ABD’de bir çok otomobil markası online satış modeline geçmiş durumda. Bu durumun Türkiye’de de yaygınlaşması kaçınılmaz.. İlk adımı 3 otomobil devi tarafından atıldı. 

Yakın zamanda ülkemize gelen Tesla online satış sistemine geçti. Bunun yanı sıra TOGG ve Mercedes online satışı benimsedi. Mercedes’ın bu yıl içerisinde bu sisteme geçeceği biliniyor.  

Online satış sistemi ikinci el otomobil fiyatları piyasasının dengesini de bozdu. İkinci el otomobil pazarındaki dengeleri de bozdu. Sarı sitedeki ikinci el fiyatları dikkat çekti.Ülkemize gelen Tesla Model Y 1.6 milyona satışa sunulunca sarı sitedeki ilanlar patladı.

3 milyonun üzerinde olan pek çok otomobil ilanı dibi gördü ve fiyatlar 2 milyonun da altına indi. Teknoloji Oku’nun haberine göre, nitekim diğer otomobil devlerinin online satışa geçmeleri ile birlikte aynı durum diğer ilanların da başına gelecek.Muhtemelen 2024 yılında ülkemizdeki ikinci el otomobil fiyatlarında büyük düşüşler yaşanacak. Özellikle de ikinci el olarak normal liste fiyatının çok üzerine satılan modellerde.

YORUMLAR

  • 0 Yorum