İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu

İstanbul'da oto galerici İsa Temur, ikinci el otomobil piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu
04 Mayıs 2024 - 14:48
Temur, "İkinci el piyasasındaki fiyat dalgalanmaları ve ekonomik koşullar nedeniyle araçlar artık yatırım aracı olmaktan çıktı diyebilirim" dedi.
1/7
İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu: Araç piyasası stop etti 1

İkinci el araç piyasasındaki durgunluk devam ederken, araç fiyatları son bir yılda yaklaşık yüzde 30 düşüş gösterdi.

2/7
İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu: Araç piyasası stop etti 2

Bu durumu değerlendiren oto galericiler, satışların yavaşladığını ve piyasanın canlanması için beklentilerin arttığını ifade etti. Ayrıca, bu düşüşle birlikte otomobillerin yatırım aracı olarak görülme eğiliminin azaldığı vurguladılar.

3/7
İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu: Araç piyasası stop etti 3

"KREDİ FAİZLERİ OTOMOBİL PİYASASINI DA ETKİ EDİYOR'

Oto galerici İsa Temur, ikinci el otomobil sektöründe süregelen durgunluğa ilişkin görüşlerini paylaştı. Temur, "Şu anda vatandaşların çoğu araçlarını satıyor ve biz de çok düşük kar marjlarıyla alım satım yapıyoruz" diye konuştu. Kredi faizlerinin yüksek olmasının piyasa üzerinde olumsuz bir etki yarattığını belirten Temur, bu durumun devam etmesi halinde piyasanın daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu.

 

İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu: Araç piyasası stop etti 4

Araç fiyatlarının düşmesinin beklenmediğini ifade eden Temur, vatandaşların çoğu zaman araçlarını maliyetine bile satmak istemediklerini, ancak maddi ihtiyaçları nedeniyle satış yaptıklarını vurguladı. Son dönemde araç takası ve satışlarının arttığını gözlemlediklerini belirten Temur, bankaların dışında taksit seçeneği sunamadıklarını ve bunun müşteriler açısından bir dezavantaj olduğunu söyledi.

5/7
İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu: Araç piyasası stop etti 5

'YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI'

Temur, ikinci el otomobil piyasasındaki mevcut durumu değerlendirerek, "Şu anda ikinci el otomobilde bolluk olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Temur, vatandaşların genellikle araçlarını satıp faize yöneldiğini belirtti. Son bir yılda piyasanın bu şekilde seyrettiğini ifade eden Temur, genel anlamda araç fiyatlarında yaklaşık yüzde 30 oranında bir düşüş yaşandığını aktardı.

6/7
İkinci el otomobil fiyatları tepetaklak oldu: Araç piyasası stop etti 6

Eskiden yatırım amacıyla araç alan birçok kişinin şimdi bu araçlarını sattığını dile getiren Temur, "Araçlar artık yatırım aracı olmaktan çıktı diyebilirim" diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum