İlahiyatçıların ateist tartışması gittikçe büyüyor

Hayrettin Karaman bugünkü köşesinde, İhsan Şenocak kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırma Merkezi’ni (İFAM) eleştirdi.

İlahiyatçıların ateist tartışması gittikçe büyüyor
27 Temmuz 2019 - 09:56
Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman bugünkü köşesinde, İhsan Şenocak kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırma Merkezi’ni (İFAM) eleştirdi. Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Ebubekir Sofuoğlu, hafta başında İlahiyat fakültelerindeki öğretim üyelerinin, “Deist, Ateist, Hadis Düşmanı, Kuran Düşmanı” olduğunu öne sürmüştü ve “İFAM ya da benzeri sağlam kurumların olduğu şehirleri seçin ve oralarda kalın” diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “fetvacısı” olarak bilinen Hayrettin Karaman da, “İlahiyat Fakülteleri’nde binlerce öğretim üyesi var, bunların onda biri bile sahih İslam’dan sapmış değildir, ilmî durum ve dereceleri de oldukça iyidir” diyerek isim vermeden İFAM’ı eleştirdi.

“Bazı kötü örnekleri alıp genelleyerek sözde ahlakçılık, dincilik, ıslahçılık yapmak (rolüne soyunmak) iğrençtir ve maksat başkadır” diyerek İFAM’a yönelik eleştirilerine devam eden Karaman, “Erdoğan’a karşı içeride ve dışarıda kampanya yürütenlerin maksadı ahlak ve adalet filan değil” şeklinde yazdı.

 

 

Karaman’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İlahiyat Fakülteleri’nde binlerce öğretim üyesi var, bunların onda biri bile sahih İslam’dan sapmış değildir, ilmî durum ve dereceleri de oldukça iyidir; bir kısmı dünyadaki emsali ile boy ölçüşecek derecededir. Bunların içinden bazı çürük elmaları seçip İlahiyatlar’ı itibardan düşürmeye yeltenmenin iyi niyetle alakası olamaz.

İmam Hatip Okulları’na devam eden ve oradan mezun olmuş milyonlarca insanımız var, bunların da kahir çoğunluğu mevcut dini ve ahlaki ortamda oldukça iyi durumdadırlar. Öğrencilerin başarı durumları da iyiye doğru seyrediyor şimdi bunlardan da bazı kötü örnekleri alıp genelleyerek sözde ahlakçılık, dincilik, ıslahçılık yapmak (rolüne soyunmak) iğrençtir ve maksat başkadır.

Üstü açık veya kapalı olarak benim, yolsuzluğa, rüşvete, faize, adaletsizliğe göz yumduğum, fetva verdiği iftirasını yayanlara hakkımı helal etmiyorum. Eğer ahirete gerçekten iman ediyorlarsa bir daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.

İyi niyetli ve erdemli insanlarımızı da uyarıyorum; ahlak ve adalet istismarcılarının oyununa gelmeyelim, Erdoğan’a karşı içeride ve dışarıda kampanya yürütenlerin maksadı ahlak ve adalet filan değil, yukarıda sıraladığım icraatı olmasa onu gözleri gibi korurlar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum