İlber Ortaylı Azerbaycan'ın Karabağ'ını yazdı

Tarihçi İlber Ortaylı Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesini merceğe aldığı bir yazı kaleme aldı. Bölgenin tarihi seyrini ve son savaşın sebeplerini yazan Ortaylı, uyarılarda da bulundu.

İlber Ortaylı Azerbaycan'ın Karabağ'ını yazdı
04 Ekim 2020 - 10:37
Tarihçi İlber Ortaylı, Hürriyet'te kaleme aldığı "Azerbaycan’ın Karabağ’ı" başlıklı yazısında, bu günlerde Azerbaycan-Ermenistan arasında savaşa sebep olan Dağlık Karabağ'daki tarihi seyri okuyucularıyla paylaştı.

Safevi Devleti ve Rusya'nın kontrolüne geçtiğinde bu bölgede neler yaşandığı ile yakın tarihimizdeki acı katliamı anlatan Ortaylı, hali hazırda bu konunun ciddi bir sorun olarak duruyor olmasının en önemli sebebinin Azerbaycan cephesinde sürdürülen kararlılık olduğunu yazdı.

Ortaylı ayrıca, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteğin ve bu desteğin tıpkı karşı tarafa Rusya ve İran tarafından verilen destek gibi askeri yönünün açıkça ortada olmasının da söz konusu kararlılığa etkisinin büyük olduğunu belirtti.

Son yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'deki Ermeni vatandaşların hedef alınma ihtimali için de uyarılarda bulunan Ortaylı, "Demokrasiler her vatandaşın hükümet ve meclis üyeleri kadar sorumlu davranmasını gerektiren rejimlerdir. Yazmak, çizmek, konuşmak serbest, sorunlar böyle anlatılır. Sokak, tercih edilecek bir yol değildir" diye yazdı.

İlber Ortaylı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum