İlber Ortaylı Halk TV'de başka A Haber'de başka konuştu

Halk TV'de katıldığı programda Türkiye'nin göçmenler konusunda kontrolü elden kaçırdığını söyleyen İlber Ortaylı, dün ise A Haber'de tam tersi konuştu. İlber Ortaylı, "Kim toplayacak senin meyvelerini, koyunlarına kuzularına danalarına kim bakacak, bir insan bir şeyi bilir de konuşur. Bir köylere gidip bakın, bakalım köylüler sizin gibi mi düşünüyor adamlar hakkında" diye konuştu.

İlber Ortaylı Halk TV'de başka A Haber'de başka konuştu
12 Mayıs 2022 - 19:46

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı A Haber'de Melih Altınok'un moderatörlüğündeki Sebep Sonuç programına katıldı.

Türkiye'nin gündeminde yer alan sığınmacı konusunda konuşan İlber Ortaylı, sığınmacıların çobanlık işleriyle uğraştıklarını ve köylerde bu nedenle istendiklerini dile getirdi.

"Hele Afganları istemeyiz falan. Kim toplayacak senin meyvelerini, koyunlarına kuzularına danalarına kim bakacak, bir insan bir şeyi bilir de konuşur. Bir köylere gidip bakın, bakalım köylüler sizin gibi mi düşünüyor adamlar hakkında." diyen İlber ortaylı, "Suriye devamlı göçmen veren bir yerdir. Osmanlı döneminde de böyledir. Suriye'ye hükmeden 60 yıldır Nusayrilerdir. Bunlar Fransa'da harp okuluna gittiler." dedi.

İlber Ortaylı, sığınmacılarla ilgili "Hepsini atalım diyenler var. Neyi atıyorsun? Bunların içinde Uygur, Afgan var. Türkmen var, Arap var. Sen çıkıp diyorsun ki hepsini atalım." ifadelerini kullandı.

HALK TV'DE FARKLI KONUŞTU

"Sığınmacılar konusunda kontrolü kaçırdık" diyen Ortaylı 1 Mayıs'ta HALK TV'de katıldığı bir programda "Biz şarktan gelenlere mülteci statüsü vermiyoruz. Sığınmacı dediğin bayramda piknik yapar gibi sınırın öbür tarafına gidip gelmez. O zaman orada kal. Sığınmacıya insani yardım dışında bir şey yapılamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Odatv.com 



YORUMLAR

  • 0 Yorum