İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar

İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar
17 Şubat 2020 - 08:41

İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Roma imparatoru Commodus, imparatorluktaki tüm engelli insanları Roma'ya toplayıp Collesium'da ölümüne dövüştürmüştür.





Roma imparatoru Commodus, imparatorluktaki tüm engelli insanları Roma'ya toplayıp Collesium'da ölümüne dövüştürmüştür.

1900'lü yılların başında sigara şirketleri doktorlarca önerildiklerine dair reklamlar yapıyordu.




  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcında Amerikan ordusunda sadece 18 pilot vardı.




Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcında Amerikan ordusunda sadece 18 pilot vardı.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Amerikan iç savaşı sırasında Amerikan nüfusunun %2.5'u helak olmuştur.




4 / 23

Amerikan iç savaşı sırasında Amerikan nüfusunun %2.5'u helak olmuştur.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Dünya tarihindeki en çok ölümün olduğu 10 savaştan 7'si Çin'de gerçekleşmiştir.




5 / 23

Dünya tarihindeki en çok ölümün olduğu 10 savaştan 7'si Çin'de gerçekleşmiştir.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - 2'nci Dünya Savaşına katılan çoğu İngiliz tankında çay demlemek için gerekli tüm ekipmanlar mevcuttu.




2'nci Dünya Savaşına katılan çoğu İngiliz tankında çay demlemek için gerekli tüm ekipmanlar mevcuttu.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Meksikalı general Santa Anna kaybettiği bacağı için görkemli bir cenaze töreni düzenlemiştir.




7 / 23

Meksikalı general Santa Anna kaybettiği bacağı için görkemli bir cenaze töreni düzenlemiştir.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Saddam Hüseyin'e Detroit kentinin altın anahtarı verilmişti.


 

Saddam Hüseyin'e Detroit kentinin altın anahtarı verilmişti.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - 5. yüzyılda Avrupalılar hastalıklarını iyileştireceklerine inandıkları için ceset yerlerdi.




9 / 23

5. yüzyılda Avrupalılar hastalıklarını iyileştireceklerine inandıkları için ceset yerlerdi.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - M.S. 755 yılında Çin'de çıkan Lushan isyanında 30 milyonun üzerinde insan ölmüştür ki bu rakam o günkü dünya nüfusunun 6'da biridir.




10 / 23

M.S. 755 yılında Çin'de çıkan Lushan isyanında 30 milyonun üzerinde insan ölmüştür ki bu rakam o günkü dünya nüfusunun 6'da biridir.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Eski Mısır'da sinekler Firavun'u rahatsız etmesin diye kölelerin vücudu balla kaplanırdı.




11 / 23

Eski Mısır'da sinekler Firavun'u rahatsız etmesin diye kölelerin vücudu balla kaplanırdı.


  •  




12 / 23

"Deli Petro" olarak bilinen 1. Petro, karısıyla aşığını idam ettirdikten sonra kesik başlarını alkol dolu kavanoz içerisinde karısının odasında saklamıştır.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Orta Çağ'da ölü askerlerin dişlerinden protezler yapılırdı.




13 / 23

Orta Çağ'da ölü askerlerin dişlerinden protezler yapılırdı.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - 1487 yılında Aztek tapınağındaki ayinlerde 20 binin üzerinde insan kurban edilmiştir.




14 / 23

1487 yılında Aztek tapınağındaki ayinlerde 20 binin üzerinde insan kurban edilmiştir.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Geçtiğimiz 3.000 yılın sadece 240 yılı barış içinde geçmiştir.




15 / 23

Geçtiğimiz 3.000 yılın sadece 240 yılı barış içinde geçmiştir.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Günümüzde kullanılan Amerikan bayrağı lise öğrencisi Robert Heft tarafından bir ödev olarak tasarlanmış ve Heft bu ödevinden ancak B- alabilmiştir.




16 / 23

Günümüzde kullanılan Amerikan bayrağı lise öğrencisi Robert Heft tarafından bir ödev olarak tasarlanmış ve Heft bu ödevinden ancak B- alabilmiştir.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Buzul çağında Britanya adalarında yaşayan insanlar bere olarak insan kafatası kullanırlardı.




17 / 23

Buzul çağında Britanya adalarında yaşayan insanlar bere olarak insan kafatası kullanırlardı.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Orta Çağ'da hayvanlar yargılanır ve bazen de ölüme mahkum edilirdi.




18 / 23

Orta Çağ'da hayvanlar yargılanır ve bazen de ölüme mahkum edilirdi.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - 1800'lü yıllarda insanların ölüp ölmediği tam anlaşılamadığı için tabutun içine zil mekanizması konur. Eğer gömülen kişi ölmemiş ise kendine geldikten sonra çıkarılması için zili çalardı.




19 / 23

1800'lü yıllarda insanların ölüp ölmediği tam anlaşılamadığı için tabutun içine zil mekanizması konur. Eğer gömülen kişi ölmemiş ise kendine geldikten sonra çıkarılması için zili çalardı.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Moğollar oklarının ucunu ateşe vermek için öldürdükleri düşmanlarının vücut yağlarını kullanırlardı.




20 / 23

Moğollar oklarının ucunu ateşe vermek için öldürdükleri düşmanlarının vücut yağlarını kullanırlardı.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Eski Mısır'da bir hükümdar öldüğünde, tüm yardımcıları ve hayvanları onunla birlikte canlı canlı gömülürdü.




21 / 23

Eski Mısır'da bir hükümdar öldüğünde, tüm yardımcıları ve hayvanları onunla birlikte canlı canlı gömülürdü.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Eski mısırda bir hükümdar öldüğünde, tüm yardımcıları ve hayvanları onunla birlikte canlı canlı gömülürdü.




22 / 23

Eski mısırda bir hükümdar öldüğünde, tüm yardımcıları ve hayvanları onunla birlikte canlı canlı gömülürdü.


  • İnanması güç ama gerçek! Tarihte yaşanmış az bilinen olaylar - Büyük İskender tüm askerlerinden ailelerine mektuplar yazmasını ister ve ardından ailelerine güzel şeyler yazmamış olan askerlerini idam ettirirdi.




23 / 23

Büyük İskender tüm askerlerinden ailelerine mektuplar yazmasını ister ve ardından ailelerine güzel şeyler yazmamış olan askerlerini idam ettirirdi.

Afrikalı albinoların dramı




  • Afrikalı albinoların dramı - İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), sanat sezonunun dördüncü sergisinde, Afrikalı albinoların portrelerinin yer aldığı ‘Kara Kıtanın Beyaz Çocukları’ seçkisine ev sahipliği yapıyor.




1 / 9

Tanzanya’da, Vudu büyücülerinin elinden kaçan alb



YORUMLAR

  • 0 Yorum