Irak'ta Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto

Irak'ın Zaho ilçesinde 8 sivilin ölümüne neden olan bombardımanın ardından Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlendiği belirtildi.

Irak'ta Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto
21 Temmuz 2022 - 09:18

Iraklı protestocular, Türkiye'nin sınıra 15 km. mesafedeki, Zaho'ya bağlı Batifa bölgesinde gerçekleştirdiği ve sivil kayıplarıyla sonuçlandığını iddia ettikleri topçu saldırısını kınamak için Irak'ın pek çok noktasındaki Türk temsilciliklerinin önünde şiddetli protesto gösterileri düzenledi.

Türk Kültür Merkezi'ndeki Türk bayrağı indirildi

Dün öğle saatlerinde, Kuzey Irak’daki Duho kentine Türkiye’nin saldırı yaptığı iddiasından sonra, Türk Kültür Merkezi önünde toplanan Iraklılar, protesto gösterisinde bulundu, binanın önündeki Türk bayrağı indirildi. Başkent Bağdat’ta toplanan yüzlerce kişi de gösteri düzenleyerek, Türkiye Büyükelçiliği'nin kapatılmasını istedi.

Dışişleri yalanladı

Saldırıda 8 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı (bazı kaynaklara göre 9 ölü 23 yaralı) iddia edildi. Türkiye ise olayı doğrulamakla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) saldırısı sonucunda gerçekleştiği iddiasını yalanladı.

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır'' ifadelerine yer verildi.


Şiddet eylemleri

Bağdat'taki Türk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen ve Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr'a bağlı olduğu söylenen bir grup göstericinin elçiliğe saldırdığı, Türk bayrağını indirip yaktığı gelen bilgiler arasında.

YORUMLAR

  • 0 Yorum