İsrail'den Türkiye'ye Misilleme Kararı

Türkiye'nin İsrail'le ticareti kesme kararının ardından Tev Aviv'den misilleme geldi.

İsrail'den Türkiye'ye Misilleme Kararı
17 Mayıs 2024 - 11:59

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İsrail’e ihracatı durdurma kararına misilleme olarak İsrail’in Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğini ve Türkiye’den yapılan diğer ithalatlara da yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacağını söyledi.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye ile ilgili alınan kararı açıkladı. Smotrich, Türkiye’nin İsrail’e ihracatı durdurma kararına misilleme olarak İsrail’in Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğini duyurdu.
 

İsrailli Bakan ayrıca, Türkiye’den yapılan diğer ithalatlara da yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacağını söyledi. Bakan, planın onay için kabineye sunulacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Ticaret Bakanlığı, 2 Mayıs'ta, Gazze'ye kesintisiz insani yardım akışı sağlanana kadar Türkiye-İsrail arasında ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu açıklamıştı.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur" ifadeleri kullanılmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum