İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç oldu

İstanbul Barosu seçimlerini Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç kazandı. Saraç, 144 yıllık İstanbul Barosu tarihinin ilk kadın başkanı oldu. Cumhuriyet’e konuşan Saraç, “İstanbul Barosu, Atatürk ilke ve devrimlerinin her zaman yılmaz savunucusu olmuştur” dedi.

 İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç oldu
23 Ekim 2022 - 22:56 - Güncelleme: 24 Ekim 2022 - 09:56

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda başkanlık seçimleri için dokuz aday dün yarıştı. Avukatlar 09.00- 17.00 saatleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde oylarını kullandı.

 

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi’nden Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubu’ndan Gökhan Ahi, Önce Avukat Grubu’ndan Elif Görgülü, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Hakan Çatak, Bağımsız Avukatlar Grubu’ndan Gülden Sönmez, Genç Hukuk Hareketi Grubu’ndan avukat Türkan Kara, Güçlü Baro Grubu’ndan Avukat Mert Er Karagülle ve İstanbul Avukatlar Birliği Grubu’ndan Metin Uraçin’in yarıştığı İstanbul Barosu başkanlığı seçimlerinde avukat Filiz Saraç kazandı.

‘ANLAMLI SONUÇ’

İstanbul Barosu tarihinin ilk kadın baro başkanı olan Saraç konuşma yaptı. Saraç, “İstanbul Baromuzdur kazanan. Mesleğimiz için çok centilmence bir yarış yaptık” dedi.

Saraç sözlerinin devamında ise şu şekilde konuştu:

“İstanbul Barosu 144 yıllık mücadelesiyle hak mücadelesinin simgesidir. 144 yıl sonra ilk kadın baro başkanını Cumhuriyetin 100. yılına girerken çıkarmış olması son derece anlamlıdır. Bundan sonra oy veren vermeyen tüm meslektaşlarımızla omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz.”

 

İLK AÇIKLAMA CUMHURİYET’E

Cumhuriyet’e konuşan Filiz Saraç, “Cumhuriyetin 100. yılına girerken ben bugün buradaysam ve bu konuma gelebilmişsem, avukat olabilmişsem ve baro başkanı seçilebilmişsem Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip olduğumu çok iyi biliyorum ve minnetle anıyorum” dedi.

Saraç, “Bugün aslında avukatlar, Cumhuriyet ve Atatürk hassasiyetlerini ortaya koydular. Atatürk ilke ve devrimlerinin her zaman yılmaz savunucusu olmuştur İstanbul Barosu” diye konuştu.


İstanbul Barosu Filiz Saraç

YORUMLAR

  • 0 Yorum