İstanbul'da daire fiyatına İngiltere'de şato

Türkiye'de konut fiyatları geçen sene yüzde 187 artış gösterdi. İstanbul, yüzde 212 konut fiyatı artışıyla dünyada birinci oldu. İngiltere'de asilzadelerden kalma bir şatonun fiyatı, İstanbul'daki bir apartman dairesinin fiyatına eşit...

 İstanbul'da daire fiyatına İngiltere'de şato
21 Ocak 2023 - 10:59 - Güncelleme: 22 Ocak 2023 - 10:04

Kira ve konut fiyatlarındaki artış, vatandaşın ana gündem maddelerinden birisi. Son dönemde bodrum katlarda kalan bakımsız dairelerin dahi milyonlarca TL'ye satılması, emlak piyasasına olan güveni düşürdü. Vatandaşlar barınma ve hayat pahalılığı gibi sorunlarla uğraşırken, Türkiye'deki konut fiyatlarındaki artış bir yıl içinde yüzde 187 olarak kaydedildi.

İstanbul ise yüzde 212 artış ile dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı şehir oldu. İstanbul'daki apartman daireleri artık İngiltere'de soyluların hizmetçileri ile yaşadığı şatoların fiyatına denk durumda.

Bakımsız evlerin fahiş fiyatlara satılması toplum içinde tartışma konusu olup mizah malzemesi bile oldu.

ŞATO FİYATINA DAİRE

İngiltere'de 1 milyon 250 bin Sterlin'e (yaklaşık 29 milyon TL) satılan 10 odalı şato ile Kadıköy Caddebostan'daki bir dairenin yaklaşık fiyatlarda olması dikkat çekti.

 

 

I. ROBERT'IN TARAFTARLARINA AİT ŞATO

Robert de Bruce (1. Robert) İskoçya Bağımsızlık Savaşı sırasında yanında savaşan taraftarlarını arazi bahşederek ödüllendirdi. O ailelerden biri olan Drummond ailesine Pertshire'dan araziler verildi. Culdees Kalesi 1810'da Pertshire'da inşa edildi. Kale anlık olarak 95 yıldır aynı aileye ait. 7 yatak odalı şato 730 bin Sterlin (yaklaşık 17 milyon TL) fiyatla satılık halde. Kale modern yaşam için modifike edilmiş bir şekilde dizayna sahip.

Şatonun içinde bar, havuz gibi imkanlar da bulunuyor.

ARAZİSİ GENİŞ ŞATO

Perthshire'da 1 buçuk milyon Sterlin'e satılan şatonun TL karşılığı yaklaşık 35 milyon TL ediyor. Yeniköy'de bulunan bir daire ise 40 milyondan ilana düşmüş durumda. İngiltere'de 1.9 milyon Sterlin'e satılan tarihi bir şato ise TL karşılığı olarak 44 milyon TL yapıyor.

 

 

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum