İstanbul'da mesai saati düzenlemesi: Vali Ali Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da yapılması planlanan mesai saati düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Vali Yerlikaya, okulların pazartesi günü açılacağını belirterek, kamuda mesai saatlerine yapılan düzenlemeyi açıkladı.

İstanbul'da mesai saati düzenlemesi: Vali Ali Yerlikaya'dan açıklama
19 Eylül 2020 - 10:25
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, toplu taşımadaki yoğunluğu azaltmak için yapılan mesai düzenlemesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Okulların pazartesi günü açılacağını belirten Vali Yerlikaya, kamudaki mesai saatlerine yapılan düzenlemeyi açıkladı. Vali Yerlikaya ayrıca özel sektörde yapılacak düzenlemenin ise daha sonra açıklanacağını vurguladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın açıklamaları:



İstanbul’da korona virüsle mücadele kapsamında bütün kurumlarımızla iş birliği içindeyiz. Sanayi ve ticaret hayatımızın en büyük şehri İstanbul’da 5 milyon 292 bin çalışanımız var. Pandemi döneminde yolcu sayımız 4,1 milyon seyrine düştü. İstanbul’da toplu ulaşımda iki zaman dilimi var. Birincisi sabah 07.00, akşam 17.00, 19.00 arası.

Dün yaptığımız pandemi kurulu toplantısında sadece kamuda değil, özel sektörün de esnek çalışmaya geçilmesinde büyük oranda görüş birliğine varıldı.

Resmi ve özel olmak üzere 1. sınıf ve ana sınıfındaki öğrencilerimiz pazartesi sabah 09.00’da ders başı yapacaklar.

İstanbul’da okullar açılıyor



Resmi ve özel olmak üzere ilkokul birinci sınıf öğrencilerimiz, okul öncesi ana sınıfı öğrencilerimiz, ayrıca özel eğitim okullarımızın da anasınıfı ve birinci sınıfındaki öğrencilerimiz; 21 Eylül Pazartesi günü sabah 09,00’da ders başı yapacaklar.

28 Eylül 2020 tarihinden itibaren; vardiya sistemiyle görev yapan bazı bölge müdürlüklerimiz ile, jandarma emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07,00’den başlayıp 08,00’de ve 09,00’da görev ve türlerine göre mesaiye başlayacaklar.

Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08,00 ve 16,30’da, sağlık teşkilatımız saat 08,30 ve 16,30’da; diğer tüm kamu kuruluşlarımız 09,00 ve 16,30’da mesaiye başlayacaklar.

Sanayi sektöründe çalışan kardeşlerimizle ilgili olarak meslek örgütleri, ve sendikalarla OSB yönetimleri küçük sanayi sitelerinin yönetimi ve diğer kesimlerle 3 haftadır toplantılar yaptık.

Tüm kesimlerle kademeli mesaiye geçişte uzlaşma sağladık. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Toplu ulaşımın hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunlarla ilgili kararları sizlerle paylaşacağız.

Erdoğan’dan salgın açıklaması: Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız


YORUMLAR

  • 0 Yorum