İstanbul mitingi AKP'yi karıştırdı: 'Hainsiniz'

AKP döneminde İspark Şefi olan Metin Külünk’e yakın isimlerden birisi Hüseyin Hacıoğlu, dün düzenlenen AKP’nin Yeniden Büyük İstanbul mitinginde AKP İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe’ye sert eleştirilerde bulundu.

İstanbul mitingi AKP'yi karıştırdı: 'Hainsiniz'
25 Mart 2024 - 10:45

İstanbul mitingi AKP'yi karıştırdı: ‘Hainsiniz’

AKP döneminde İspark Şefi olan Metin Külünk’e yakın isimlerden birisi Hüseyin Hacıoğlu, dün düzenlenen AKP’nin Yeniden Büyük İstanbul mitinginde AKP İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe’ye sert eleştirilerde bulundu.

Son Güncelleme: 

Eski İSPARK Şefi Hüseyin Hacıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun seçimi kazanmasının ardından “Ben başkanlığını tanımıyorum” diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Dünkü AKP’nin Yeniden Büyük İstanbul mitinginde ise AKP İl Başkanı Nuri Kabaktepe‘nin eski partililere toplantılara çağrı yapmadığına dair eleştirilerde bulunan Hacıoğlu, bu durumu “hainlik” olarak nitelendirdi.

Hacıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a seslenerek, partideki hainliklerin artarak devam ettiğini ifade etti.

 

Sosyal medyada video paylaşan Hacıoğlu şöyle konuştu:

”Büyük İstanbul mitingine geldik. Ramazan ayı dolayısıyla da olabilir; az kişi vardı. Reis’imizde söyledi ‘Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi…’. Nuri Kabaktepe, bu senin eserin. İnsanları soğuttun ya, eski AKP kurucularını, İstanbul İl Teşkilatında olan isimleri senin hasmın gibi gördün ya; eski milletvekillerini sahaya çağırmıyorsun ya… Bu partinin sahibi sen misin oğlum? Sen hain misin? Niye il de yapılan toplantılara çağırmıyorsun eski abilerini? Aday tanıtım toplantısına bile çağırmadınız. Hainsiniz siz, hain. Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük ihaneti yapmaya devam ediyorsunuz. 1 hafta var; aklınızı başınıza alın bu İstanbul’u geri alalım. Hain olma Osman Nuri Kabaktepe; hainsin.”

METİN KÜLÜNK DETAYI

Metin Külünk ile yakınlığı bilinen Hüseyin Hacıoğlu’nun Osman Nuri Kabaktepe’yi hedef almasının sebebi olarak Külünk’ün Büyük İstanbul Mitingi’ne davet edilmemesi öne sürüldü.

 

Külünk’ün ise sosyal medya hesaplarından miting ile ilgili hiçbir paylaşımda bulunmaması bu iddiaları güçlendirdi.

AKP’DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU

Eski AKP milletvekili Metin Külünk, 22 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen AKP İstanbul Aday Adaylığı Başvuru Toplantısı’nda yerel seçimlerde AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurmuştu.

AKP'nin eski MKYK üyesi Metin Külünk açıklama öncesi sosyal medya hesabından da İstanbul'dan görüntülerinin yer aldığı bir videoyu "Yeniden başlıyoruz Biz İstanbuluz." notuyla paylaştı.

Gelişen süreçte ise AKP, İstanbul’da Murat Kurum’u aday gösterdiğini açıklamıştı.

Odatv.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum