İstanbul'un minibüsten dönüşecek yeni taksileri nasıl olacak?

İşte renkleri, tarifeleri ve daha pek çok detay...İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin yeni taksi projesinin yaklaşık 3 yıldır UKOME’den geçirilemiyor.

İstanbul'un minibüsten dönüşecek yeni taksileri nasıl olacak?
02 Aralık 2022 - 10:25 - Güncelleme: 02 Aralık 2022 - 16:41

Vatandaşın şikâyetleri artarak devam ederken önceki gün UKOME’den bir taksi kararı çıktı. Bu karara göre, 1803 minibüs ve 322 dolmuş taksiye dönüştürülecek. Peki bu dönüşüm nasıl olacak? Bu taksiler direkt İBB’ye mi bağlı olacak? Yeni taksiler hangi renk olacak? Tarifeleri diğer taksilerle aynı mı olacak yoksa daha mı pahalı olacak?

Habertürk’ten Esra Toptaş’ın haberine göre detaylar şöyle:

Kurayla belirlenecek

Yeni metro hatlarının devreye girmesiyle atıl halde kalan hatlardaki 1803 minibüsün plakası taksiye dönüştürülecek. Seçilecek minibüs plakaları kurayla belirlenecek.

Yeni taksiler binek mi minibüs mü?

Minibüsten dönüşecek taksiler binek araç değil, 8+1 yolcu kapasiteli minibüs olacak. 

Yeni taksiler ne renk olacak?

Minibüsten dönüşecek 1803 yeni taksi, klasik taksi renginde olacak fakat damalı olması düşünülüyor. Birkaç modelleme yapılmış. Hali hazırdaki siyah lüks taksilerdeki gibi damalı olması planlanıyor.

Yeni taksilerde tarife aynı mı?

Minibüsten dönüşecek 8+1 yeni 1803 taksinin tarifesi normal taksi tarifesinden yüzde 30 daha fazla olacak.

Minibüsten dönüşen taksiler İBB’ye mi bağlı?

Minibüsten dönüşecek taksilerin muhatabı İBB olacak, şoförler önce 2 haftalık eğitimden geçirilecek.

Yeni taksiler nasıl denetlenecek?

Araçların tamamında kamera olacak. Tüm yolculuklar kayıt altında tutulacak. Yolcu almayan, yolcu seçen sürücülerin plakaları 3. İhlalde alınacak tekrar minibüse dönecek.

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, 1803 minibüsün taksiye dönüşümüyle İstanbullunun ihtiyaçlarına cevap verecek, belli bir standardı olan taksi modeli oluşturacaklarını söyledi. Sıkı denetimlerle de herhangi bir aksaklığa izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Utku Cihan, “Denetim ve yaptırım mekanizması çok iyi çalışacak. Direkt İBB’nin kontrolünde olacak. Böyle sorunlar yaşanmayacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum