İstediğin kadar konuş, dünyayı güzellik kurtaracak

Bir tarafta güç zehirlenmesi yaşayan, barış yerine savaşa seçen bir lider! Diğer yanda ülkesinde yaşanan korkunç hadise sonrası dünyaya olumlu mesajlar veren Ardern...

İstediğin kadar konuş, dünyayı güzellik kurtaracak
23 Mart 2019 - 10:12
Daha önce Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklayarak Ortadoğu’daki gerilimi kaşıyan ABD Başkanı Trump’ın önceki gün yaptığı açıklama dünyayı yine ayağa kaldırdı. Trump, 1967’de Suriye’den işgal edilen Golan Tepeleri için “52 yılın ardından ABD için İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi” dedi. Bu sözleri tebrik eden tek kişi İsrail Başbakanı Netanyahu oldu.

İŞGALCİ İSRAİL’E TEPKİ

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’a tepkisini İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’nda dile getirdi: “Trump’ın talihsiz açıklaması bölgeyi, yeni bir krizin eşiğine getirmiştir. Türkiye’nin emrivakilere boyun eğmesi düşünülemez. Golan Tepeleri’nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz.” Rusya, Avrupa Birliği ve BM de “Golan işgal edilmiştir. İsrail egemenliğini tanımayız” diye açıklama yaptı.



Dünyaya nefret mesajı vermeyi hedefleyen ırkçı bir teröristin Yeni Zelanda’da bir hafta önce iki camiyi basarak katlettiği 50 kişi, dün dünyaya umut veren görüntülerle anıldı. Christchurch’teki törende Başbakan Jacinda Ardern başta olmak üzere Yeni Zelandalı kadınlar Müslümanlara desteklerini göstermek için başörtüsü taktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum