İsveç ve Finlandiya derken şimdi de Irak çıktı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Irak’taki durumu konuşmak için dün New York’ta bir araya geldi...

İsveç ve Finlandiya derken şimdi de Irak çıktı
19 Mayıs 2022 - 10:52

Irak’ın Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Muhammed Hüseyin Bahr El Ulüm, Türkiye’nin askeri güçlerinin Irak topraklarından çekilmesi için Türkiye’yi BM’ye şikayet etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Irak’taki durumu konuşmak için dün New York’ta bir araya geldi.

BM Özel Temsilcisi El Ulüm, Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında yaptığı konuşmada "PKK’nın saldırıları Türk kuvvetlerinin Irak toprakları içinde kalması için artık bir bahane değil” dedi.

Türkiye, 18 Nisan 2022 tarihinde Kuzey Irak’ta  PKK’ya yönelik “Pençe Kilit” isimli bir askeri operasyon başlatmıştı. Operasyon halen Metina, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde devam ediyor.

Bahr El Ulüm, ülkedeki siyasi durum ve siyasi partilerin sorunları ile ilgili olarak, Iraklı partilerin siyasi durumu anlama, uygun bir çözüm bulma ve yeni bir hükümet kurma çabalarının devam ettiğini söyledi.

Irak Temsilcisi, ülkesinin IŞİD ile mücadelede uluslararası toplumla işbirliğini sürdürme kararlılığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Irak toprakları, çeşitli anlaşmazlıkların ve siyasi meselelerin çözüm yeri ile terör tehdidi gibi gerekçelerin sahası olarak kullanılmamalı.” 

Bahr El Ulüm, IŞİD'den kurtarılan bölgelerdeki durum ve bu bölgelere hizmet verilmesiyle ilgili ise uluslararası toplumla işbirliği içinde, kurtarılan bölgelerin huzura kavuşturulabileceğini söyledi ve altyapı yatırımlarıyla birçok mültecinin evlerine döndüğünü ifade etti.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum