İYİ Parti kulisleri bu iddiayla kaynıyor!

Akşener'in çevresinden telefonlar açılıyor: "Cihan abi" formülü rafa kalkıyor

İYİ Parti kulisleri bu iddiayla kaynıyor!
17 Nisan 2024 - 10:29

Üzerinde kara bulutlar dolaşan İYİ Parti'nin miladına günler kaldı. Meral Akşener'in koltuğunu bırakmasından endişe duyan bir grup İYİ Partili iddiaya göre partinin parçalanmasından korkuyor! Üstelik Akşener'in yerine kim seçilirse seçilsin bunun önüne geçemeyeceği düşüncesi hakim. Akşener'in "mola" vermesini de içeren "Cihan abi" formülü çok konuşulmuştu. Bu formül rafa kalkacak gibi gözükürken Akşener'e yakın isimlerden giden telefon iddiası kulisleri hareketlendirdi.

Son seçimde umduğunu alamayan İYİ Parti 27 Nisan'da seçimli olağanüstü kurultaya gidiyor. Akşener aday olmayacağını açıkladı ancak Akşener'in koltuğunu bırakmasının partinin sonunu getireceğini düşünen İYİ Partililer "Cihan abi" formülünü savunmaya devam ediyor. Genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu'na Akşener'in destek verdiği bir süredir öne sürülüyordu. Kulislerde son konuşulanlara göre delegelere Müsavat Dervişoğlu'na destek için telefon bile gitti.

 

PARÇALANMA KORKUSU BAŞLADI: AKŞENER GİTMESİN

Genel Başkan Akşener’in, aday olmadığı kurultayda yarışın Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın arasında geçmesi bekleniyor. Parti içinde aynı zamanda, “Akşener bırakmamalıydı” diyen geniş bir kesim bulunuyor ve bu grup, hangi aday seçilirse seçilsin partide bir dağılma, parçalanma sürecini engelleyemeyeceği endişesini dile getiriyor.

AA-20230920-32200547-32200538-IYI_PARTI_GENEL_BASKANI_MERAL_AKSENER_IZMIRDE_KONUSTU

İYİ Parti’de kurultaya günler kala genel başkan adayları, delege ve milletvekili grubunun desteğini alabilmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Akşener’in sıkışık bir kurultay takvimi belirlemesi nedeniyle, adayların delegelere ulaşmak için çok kısıtlı zamanı bulunuyor. Hatta bu sıkışık takvim nedeniyle, genel başkan adayı olmak isteyen bazı isimlerin adaylıktan vazgeçtiği ve bu niyetlerini, olağan kurultaya bırakmak zorunda kaldığı konuşuluyor.

 

İYİ Parti tüzüğüne göre genel başkanlığa aday olmak için delegelerin yüzde 5’inin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor. Dervişoğlu, Akalın ve Aydın’ın bu imzaları bulabileceği ve üçlü yarışın yaşanacağı ifade edilse de ipi kimin göğüsleyeceği ise kestirilemiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum