İyi Parti'nin yakaladığı şans!

İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayı için çoğunluğu parti üyesi olan binlerce kişi, bir gece önceden otobüslerle yollara düşmüştü .

İyi Parti'nin yakaladığı şans!
02 Nisan 2018 - 09:09 - Güncelleme: 02 Nisan 2018 - 09:47
 Erken gelenler sabahın beşinde açılan Ankara Spor Salonu'nu doldurunca, İstanbul'dan gelenler dahil on binlerce kişi dışarıda kaldı. Gerçi her partinin kurultayında böyle olur ama bu defa bir farklılık kendisini hissettiriyordu. O da şuydu ki, bu kurultaya katılanlar, İYİ Parti üyesi olsun olmasın, ömür boyu çeşitli partilerde önemli görevler alıp da sonunda hayal kırıklığına uğrayan insanlardı. Tabii ilk defa siyasete giren gençler hariç... Ve hepsinin gözleri parlıyordu. Zaten salonun dışında birebir konuştuğum İYİ Partililer de heyecanlarını, hatta mutluluklarını açıkça söylüyordu. Bu heyecan ve mutluluğun sebebini de "Yıllardan sonra ilk defa Meral Akşener ve İYİ Parti'nin bir iddia sahibi olarak ortaya çıkmasıyla Türkiye'nin geleceği için ümitlendik." diye belirtiyorlardı.

***

Meral Hanım bunun farkında olduğu için, konuşmasına başlarken "Biz iyiler, o korku duvarını yıkacağız ki, insanlar düşüncelerini korkmadan söyleyebilsinler. Bizler korkudan susanlar değiliz. Bizler, bağıranlardan korkup boyun eğenlerden hiç değiliz." dedi.

Ve partisinin temel ilkelerini açıklarken de birinci sıraya "Hiç kimse milletten büyük değildir." maddesini koydu. Meral Hanım, bu bahsi, "Bizler siyasi yelpazeye sığmayacak kadar geniş vizyona sahibiz. Kötülerin ve kötülüklerin karşısında birlikte duracağız ve biz kazanacağız! Çünkü millet biziz. Biz, görmezden gelinen suskun milyonların eliyiz, diliyiz, vicdanıyız. Rizeli bir kardeşimin sesi hâlâ kulaklarımda... 'Başkanım bugün yola çıkmayacaksak, millete bir nefes olmayacaksak gidip mezara yatalım daha iyi' demişti. İşte o nefes İYİ Parti'dir." sözleriyle tamamladı.

Meral Hanım'ın, "Afrin'e gireceğiz dediniz. Size inandığımızdan değil, Türk ordusuna inandığımızdan destekledik. Ama siz ne yaptınız? Şanlı ordumuzun zaferini partinizin metal yorgunluğuna alet ettiniz. Şehitlerin kemiklerini sızlattınız. Size söylüyorum Sayın Erdoğan; Yine aldatılıyorsunuz. Kirli politikalarınızı vicdanımızda temizlemek için yine'aldatıldık' diyeceksiniz. Sizi Suudi'lerin, İsrail'in mayın temizleyicisi olarak kullanıyorlar. Kaos imparatorları o kadar usta ki, onlar çalıyor siz oynuyorsunuz." cümleleri ise dış politikaya bakışının özeti gibiydi.

***

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum