İzinli mahkûm ve aileleri kalıcı çözüm bekliyor

Salgın sebebiyle 2020 yılının Nisan ayında Denetimli Serbestlikle evlerine gönderilen mahkûmlar için geri sayım başladı. Şâyet yeni bir uzatma olmaz ise, yaklaşık 80 bin kişi tekrar cezaevine girecek.31...

İzinli mahkûm ve aileleri kalıcı çözüm bekliyor
20 Mayıs 2022 - 10:00

Salgın sebebiyle 2020 yılının Nisan ayında Denetimli Serbestlikle evlerine gönderilen mahkûmlar için geri sayım başladı. Şâyet yeni bir uzatma olmaz ise, yaklaşık 80 bin kişi tekrar cezaevine girecek.

31 Mayıs'ta bitecek izinle birlikte cezaevine girecek 80 bin kişi ve aileleri, 12 kez uzatılan iznin bir kez daha uzatılmasıyla birlikte kimseyi mağdur etmeyecek kalıcı biz çözüm istiyorlar.

Mevzuyla alâkalı Kasım 2021'de şunları yazmıştım:

''Ev izninin sürekli uzatılması insanlarda haklı olarak ''Bizi tekrar cezaevine almazlar, Denetimli Serbestlik kapsamında kalan cezamızı tamamlarız'' düşüncesine sebep oldu... Kimi evlendi kimi çocuk sahibi oldu kimi bir yerde çalışmaya başladı. ''Bir gün cezaevine gireceğim'' diye evde oturamazlardı. Zaten mâlûm hayat şartlarında isteseler de evde oturamazlardı.

Denetimli Serbestlik kapsamında cezaları infaz edilebilecek insanları tekrar cezaevine çağırmak yeni mağduriyetlere neden ol

YAZININ DEVAMI 

YAKUP KÖSESTAR GAZETESİ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum