İzmir derbisinde skandal saldırı

Göztepe Altay maçında kaleci Ozan Evrim Özenç başına aldığı darbelerle yaralandı...

İzmir derbisinde skandal saldırı
28 Kasım 2022 - 10:11 - Güncelleme: 28 Kasım 2022 - 23:00

Göztepe-Altay derbisinde sahaya giren bir taraftar, korner direğini yerinden sökerek Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırdı.

Kaleci Özenç başına aldığı darbelerle yaralandı. 

Saldırganın metrelerce koşarak elini kolunu sallar biçimde oyunculara saldırması tribündeki taraftarların tepkisini çekti. 

Ayrıca Altay tribünlerinden Göztepeli seyircilerin üzerine atılan havai fişeğin patlaması sonucu bir çok Göztepeli taraftar yaralandı.

Altay taraftarlarının Gürsel Aksel Stadyumundan çıkışına savcı tarafından henüz müsaade edilmedi.

Güvenlik güçleri fişek atan kişiyi tespit etmek için tüm görüntüleri topladı. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger gece yarısı yaptığı açıklamada "Fişeği atan kişi ve yanındakiler gözaltında. Bu olayın peşi bırakılmayacak. Bu işi yapanlar Türk hukuk sistemi içinde alınacak kararla cezalandırılacak. Fişeğin içeri nasıl sokulduğu ile bilgimiz yok" dedi. 

Olayla ilgili toplamda 13 kişi gözaltına alındı.

AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaşananlardan sonra Twitter’dan gece saatlerinde bir açıklama yaptı. 

Ömer Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz. Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir.

Yaralanan taraftarlara ve saldırıya uğrayan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e geçmiş olsun. Bu saldırganlar Göztepe ve Altay’ı temsil edemez. Tüm vatandaşlarımız provokatörlere karşı dikkatli olmalıdır. Sporun ruhuna ve huzurumuza gölge düşürmeye çalışanlar gereken cezayı alacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum