Japonya İmparatoru Naruhito tahta geçti güneş tanrıçasıyla cinsel ilişkiye girdi

JAPONYA İmparatoru Naruhito Daijosai'nde güneş tanrıçasıyla yatağa girdi. Japon geleneklerinde 5. yüzyıla dayanan monarşinin 126. İmparatoru Naruhito'nun mayıs ayında başlayan tahta geçiş törenlerinin en önemlisi olan Daijosai ritüeli gerçekleşti.

Japonya İmparatoru Naruhito tahta geçti güneş tanrıçasıyla cinsel ilişkiye girdi
17 Kasım 2019 - 10:51
Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2019




Japonya'daki hakim inanış Şintoizm'in 'şükran ve ikram' töreni olarak tanımlanan ve 'bereket, barış, güvenlik' getirmesi umulan Daijosai, dün gece İmparatorluk Sarayı'nın Doğu Bahçeleri'nde törene özel inşa edilen köşklerde düzenlendi.



Paylaş Tweetle

112




Ancak çok gizli tutulan Daijosai, masraflarının 2.8 milyar yen (25 milyon dolar) tutması, vergi mükellefleri tarafından karşılanması kadar imparatorun 'güneş tanrıçası' diye nitelenen bir kadınla yatağa girdiği spekülasyonundan ötürü de tartışmaları beraberinde getirdi.



Paylaş Tweetle

212




'Güneş tanrıçasının' kim olduğu ve nasıl seçildiği bilinmezken, yetkililer dinsel törenin cinsel yanı olduğu görüşlerini reddetme yoluna gitti.



Paylaş Tweetle

312




Japonya'da atalarının tanrılar olduğuna inanılan İmparator, 2. Dünya Savaşı'nın bitimine dek 'yarı-tanrısal' statüdeydi.

İnternethaber

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum