Japonya, Türkiye vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi!

Türk vatandaşlarına vize uygulamayan tek gelişmiş ülke olan Japonya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaya başladı!

Japonya, Türkiye vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi!
05 Ekim 2020 - 10:01
Japonya Büyükelçiliği’nin Dışişleri Bakanlığına yaptığı açıklamada; Covid-19’un küresel yayılmasından etkilenen mevcut durum nedeniyle Japonya’ya seyahatte bulunacak Türk vatandaşlarına geçerli bir pasaportu olması gerektiği belirtildi.

Söz konusu kararın, Japonya tarafından salgın kapsamında görülen bir önlem olarak değerlendirildiği kaydedildi. Resmi pasaportların ise vizeden muaf olacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü’nün TÜRSAB’a gönderdiği yazıda, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Japonya’ya vize alınarak seyahat edileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye Seyahat Acentalar Birliği Başkanlığı’na (TÜRSAB) yaptığı açıklamada salgın kapsamında Japonya’nın Türkiye’ye vize uygulamaya başladığını duyurdu.

Turistik, eğlence ve benzeri amaçlarla gerçekleştirilen 90 güne kadar olan Japonya seyahatlerinde Türkiye için vize gerekliliği bulunmuyordu.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığı’na gönderilen yazı:

dışişleri türsab japonya

Japonya Ankara Büyükelçiliği’nin gönderdiği 25 Eylül 2020 tarihli yazı:

japonya ankara büyükelçiliği

YORUMLAR

  • 0 Yorum