Kadıköy artık rakiplere değil Fener'e kâbus

Fenerbahçe, bu sezon en büyük darbeyi kalesi olarak gördüğü Kadıköy'de aldı. Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, son dört maçta evinde galibiyet elde edemedi. Fenerbahçe, haftaya oynanacak olan derbi öncesi Beşiktaş'ın da 5 puan gerisine düştü

Kadıköy artık rakiplere değil Fener'e kâbus
15 Mart 2021 - 10:42
Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, 35. dakikada Novak'ın attığı golle öne geçti. Gençlerbirliği, Serdar Aziz'in 39. dakikada kendi kalesine attığı golle eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sona erdi.

Başkent ekibi, 63. dakikada Ayite'nin kafa golüyle 2-1 üstünlüğü yakaladı. Sarı-lacivertli ekip, 90+3. dakikada İrfan Can Kahveci ile direği geçemedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabakadan 3 puanla ayrılan taraf Gençlerbirliği oldu.

Fenerbahçe bu sonucun ardından 58 puanda kalırken, son sıradaki Gençlerbirliği ise puanını 24'e yükselterek ligde kalma umutlarını yeşertti.

Kadıköy'de 4 maçtır galibiyet alamayan Fenerbahçe, 58 puanla lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde kaldı.

Maçtan notlar
Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, ligde son oynadıkları İttifak Holding Konyaspor maçının 11'ine göre kadrosunda zorunlu bir değişikliğe gitti.

Erol Bulut, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı kart cezalısı Enner Valencia'nın yerine Luiz Gustavo'yu 11'de görevlendirdi.

Kalede Altay Bayındır'a şans veren Bulut, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Attila Szalai ve Filip Novak'tan oluşturdu. Savunmanın önünde Luiz Gustavo'yu oynatan 46 yaşındaki çalıştırıcı, Gustavo'nun önünde Jose Sosa ve Mert Hakan'a formayı verdi. Hücumun kanatlarında Bright Osayi-Samuel ile Dimitris Pelkas yer alırken, santrforda Mame Thiam görev yaptı.

Luiz Gustavo yaklaşık 1,5 ay sonra 11'de
Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Luiz Gustavo, yaklaşık 1,5 ay sonra ilk 11'de görev aldı.

Yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre takımdan ayrı kalan 33 yaşındaki oyuncu, ligde 5 maçı kaçırmıştı.

Sakatlığının ardından ilk olarak geçen hafta İttifak Holding Konyaspor maçının son bölümünde oynayan Luiz Gustavo, Gençlerbirliği mücadelesine ise ilk 11'de başladı.

Brezilyalı futbolcu, son olarak ligde 2 Şubat'taki Atakaş Hatayspor maçında ilk 11'de görev yapmıştı.

Tribünde bin fidan
Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçında tribünlerde bin adet fidan yer aldı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Bu akşam, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarımıza teşekkür ve minnetlerimizi göstermek için 21-26 Mart Orman Haftası'nda dikimini gerçekleştireceğimiz binlerce fidana ev sahipliği yapıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum