Kadına şiddet eyleminde kadınlara karşı şiddet

Yaklaşık 2 saat süren eylemde kadına kadına şiddete karşı tek ses oldu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde herhangi bir müdahale olmadı...

Kadına şiddet eyleminde kadınlara karşı şiddet
25 Kasım 2021 - 22:56

İstanbul’da kadın platformlarının düzenlediği yürüyüş öncesi İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar abluka altına alındı. Kadınlar, Tünel Meydanı’nda toplandı. 

Cadde üzerine barikat kuran polis kadınların Taksim'e yürümesine izin vermedi. "Kadınları değil erkek şiddetini engelle" diye slogan atan kadınlar da yürümekte ısrar etti. Ancak daha sonra bir süre daha yürüyüşe izin verildi. 

Polisin yürüyüşü engellemeye çalışmasına kadınlar "Kadınları değil erkek şiddetini engelle" diye slogan atan kadınlar da yürümekte ısrar etti. Polisin barikatı kaldırıp Odakule'ye kadar yürümeye izin verdi.

Fakat bir süre sonra polisten çok sert müdahale geldi. Biber gazı kullanılan müdahalede kadınlar dağılmadı. Bunun ardından polisten bir müdahale daha geldi. 

Kadınların bekleyişi saatlerce sürerken eylemde müdahalenin ardından "Hükümet istifa" sloganları atıldı. 

ANKARA'DA DA EYLEM VARDI

Ankara Kadın Platformu’nun “Savaşa, yoksulluğa ve erkek devlet şiddetine karşı mücadeleye” sloganıyla yaptığı çağrısıyla kadınlar ve LGBTİ+’lar Sakarya Caddesi’nde buluştu.

Ankara Kadın Platformu’nun “Savaşa, yoksulluğa ve erkek devlet şiddetine karşı mücadeleye” sloganıyla yaptığı çağrısıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için kadınlar ve LGBTİ+’lar Sakarya Caddesi’nde sloganlarla bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren eylemde kadına kadına şiddete karşı tek ses oldu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde herhangi bir müdahale olmadı.

İşte o fotoğraflar:

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum