Kadınların Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film

Bazı filmler sizi uzun süre düşünmenizi sağlar. Söz konusu kadınlar olunca, onların can verdiği muhteşem karakterler kahramanlaşıyor. Kadınların kahramanlaştığı, mücadele verdiği ve hayata karşı kazanım elde ettiği durumları konu alan filmleri sizler için derledik…

Kadınların Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film
11 Nisan 2019 - 11:01
1. Elizabeth: Altın Çağ1

Elizabeth, en basit sevinçlerinden dahi mahrum bırakılmış özel bir yaşam hakkı olmayan bir kadın. Tümü, tutku, ihanet, macera, ihtişam – hepsi bu çekici epikte rakipsiz bir senaryo, lüks kostümler ve karakterler arasındaki müthiş bir etkileşimle birleştirilir.

2. La Vie en Rose2

Film; Fransa’nın en önemli müzisyeni Edith Piaf nam-ı diğer ‘Kaldırım Serçesi’nin hayata, yaşama ve müziğe dair yaşadığı büyük savaşları anlatıyor.

3. G.I Jane3

Film, erkeklerin bile kolay adapte olamadığı bir bölüğe giren kadın teğmen Jordan O’Neill’in hikayeisini anlatmakta.

4. Mona Lisa gülüşü4

Mona Lisa Gülüşü, sinemanın en derin hallerindendir. Bu film, size onurun, cesaretin ve amaç sahibi olmanın değerini öğretecek. Ama asıl önemli olan bu değil; film, kişinin aslen kendinin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor.

 

5. Milyon Dolarlık Bebek5

Film, yaşamın gerçek ciddiyetini ve zulümünü olduğu gibi gösterir. Bazen dünya, yalnızca kararlı, korkusuz, yönlendirilen bireylerin üstesinden gelebileceği zorlukları atar. Yönetmen Clint Eastwood, bu tür durumların ilginç inceliklerini betimlemeyi başarmış.

6. The Queen6

Yönetmen Stephen Frears’ın ‘Kraliçesi’, Prenses Diana’nın ölümünden sonra İngiliz kraliyet ailesinin yaşamındaki zorlu dönemi doğru bir şekilde tasvir ediyor.

7. Frida7

Unutulmaz bir kadın, insanın doğasında asiilik, inkar edilemez arzu ve aşırı enerji ile ilgili çarpıcı bir film. Frida, Meksika’nın en ünlü sanatçısı Diego Rivera’nın daha yaşlı, zengin ve utanç verici evliliği ile 20 yaşındaydı. Frida, parlak bir sanatçının hikâyesini değil aynı zamanda aşktan ve ailenin herkesten önce geldiği bir kadının hikayesini ortaya koyuyor.

8. The messenger: The Story of Joan of Arc3365JTCGXysO1_11_704x512

Gerçekten mükemmel bir film. Bunun gibi büyük ölçekli tarihsel filmler, artık çok sıkıcı ve aşırı gerilmiş olabilir. Ancak Messenger’ın yaratıcıları, Milla Jovovich tarafından harika bir şekilde oynanan, Joan of Arc karakterinde bulunan güçlü inancın ve adalet duygusunun gerçekçi bir biçimde tasvir edilmesinde mükemmel bir iş çıkardılar.

8. Amelie8

Amélie Poulain, bir doktor olan babası tarafından diğer çocuklardan, kalp hastalığı olduğu gerekçesiyle, uzak yetiştirilen bir çocuktur. Aslına bakılırsa babasının yanlış bir teşhisidir bu, çünkü Amélie’nin babasıyla kurduğu nadir fiziksel temas babasının sağlık kontrolleriyle gerçekleşmektedir ve bu kontroller sırasında Amélie heyecanlanmakta, kalp atışı hızlanmaktadır.

 

10. Coco Chanel’den önce10

Eski tarz giysileri, sıkı korseleri ve sıkıcı elbiseleri ile muhafazakar bir toplumdan kaçmaya korkmayan güçlü bir kadın hakkında bir film. Bazıları donuk ve monoton olduğunu söylüyor, ancak telaşsız bir tempoda gittiğini söylemek daha doğru olur ve burada cazibesi yatar.

Kaynak Aylak Karga

YORUMLAR

  • 0 Yorum