Kaftancıoğlu'ndan AKP yorumu: Suç örgütü olmanın ötesine gitmiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halk TV'de İpek Özbey'in Kadraj programına katıldı ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İktidarı çok sert bir dille eleştiren Kaftancıoğlu, "AKP artık vatandaşa hizmet etmek için değil, kendi oluşturdukları birkaç kişilik bekalarına devam etmek üzere şu anda bu devletin başına çöreklenmiş bir suç örgütü olmanın ötesine gitmiyor ne yazık ki" dedi.

Kaftancıoğlu'ndan AKP yorumu: Suç örgütü olmanın ötesine gitmiyor
05 Ağustos 2022 - 09:21

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HALK TV programcısı İpek Özbey'in Kadraj programına konuk oldu. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu, adalet ve liyakat vurgusu yaptı, iktidarın ülkeyi kibir ve öfkeyle yönettiğini belirtti.

Yargıtay'ın hakkındaki cezayı onadığı ve siyasi parti üyeliğini düşürdüğü Kaftancıoğlu, bu kararın ardından ilk kez bir canlı yayına Halk TV'de katıldı.

12.jpg

'CHP Ali gitsin Veli gelsin diye düşünmez'

İpek Özbey'in Yargıtay'ın siyasi parti üyeliğini düşürmesine ve partide bunun nasıl yankılandığına dair sorusunu da yanıtlayan Kaftancıoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütü, -örgüt deyince ben Genel Başkanımızdan yeni üyesinden bahsediyorum- o kadar kıymetli, o kadar sorumluluk sahibi ve o kadar bu toplum için yeri geldiğinde emniyet sibobu olmuş, elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmış. Bu nedenle CHP örgütünü iktidardaki partilerle bu anlamda farklı tutmak lazım. CHP'nin hedefleri, idealleri vardır" dedi.

CHP'nin belediye başkanından milletvekiline kadar cumhuriyeti ikinci yüzyılıyla taçlandırmak için inanmış durumda olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, "Hiç Ali gitsin Veli gelsin olmamıştır. Dışarıdan bunu isteyen çok olmuştur ama CHP bunu düşünmez" diye konuştu.

11.jpg

'Ben dava insanıyım CHP de bir dava partisi'

CHP'nin bir fikir partisi olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, CHP'de herkesin partinin fikrine ve ilkelerine yakın olduğunu söyledi. Kendi için ifade ettiğinde ise kişilere yakın ya da uzak olmak üzerinden yorum yapmayı gereksiz bulduğunu belirtti. Kendisinin bir fikir savunucu olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu şunları söyledi:

"Örneğin bugün CHP İl Başkanı olarak, CHP'nin ülkeye dair fikirlerini ve hayallerini hayata geçirmek isteyen Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun fikrinin hayat geçmesi hedeflere ulaşmak için hayatımı bile koyabilirim. Ama kişilere yakın ya da uzak olmak üzerinden yorum yapmak bence gereksizdir. Mesele fikirlere yakın olmak. Ben dava insanıyım CHP de bir dava partisidir."

'Mesele devletin ne kadar çöktüğünün bir kez daha görülmesi'

İçişleri Bakanlığı tarafından korumaların sürekli verilip alınmasına ilişkin de konuşan Kaftancıoğlu, "Artık ben koruma istemiyorum" ifadelerine de açıklık getirdi. Kaftancıoğlu, "Bu devleti papatya falı gibi yönetmelerine tepki gösterdim. Şu anda korumam yok. Koruma verildiğinde neden koruma verildiğine dair fikrim oluyor ama alındığında fikrim olmuyor. Mesele bana koruma verilmesi değil. Burada mesele devletin ne kadar çökmüş olduğunun bir kez daha görülmesi. Devlet liyakat ve şeffaflıkla yönetilir dedik. Bu devleti yönettiğini zannedenler ne yazık ki kurallarıyla gerektiği gibi değil, suçlulara, işine gelene koruma veren ama kendisi gibi düşünmeyen korunmaya ihtiyacı olanlara koruma vermeyen bir anlayışla yönetiyor" dedi.

13.jpg

'AKP devletin başına çöreklenmiş suç örgütü olmanın ötesine gitmiyor'

"AKP artık vatandaşa hizmet etmek için değil ya da vatandaşın derdini çözmek için değil, kendi oluşturdukları birkaç kişilik iktidarlarına ve bekalarına devam etmek üzere şu anda bu devletin başlına çöreklenmiş -ben bunları söylediğim için belki çok kızılıyor- bir suç örgütü olmanın ötesine gitmiyor ne yazık ki" diyen Kaftancıoğlu, vatandaşların çok ferasetli olduğunu ve kime oy vereceklerini iyi bildiklerini söyledi.

'Kibir vatandaşla iktidarın bağını kopardı'

Geçmiş dönemlerde AKP'nin AKP'ye oy verenlere birtakım vaatlerde bulunduğunu ve bunun da çok kıymetli olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, daha sonra ise kibrin, öfkenin iktidarla vatandaşın bağını kopardığını belirtti.

'İnancına ihanet edenler utansın'

Kaftancıoğlu, sokakta bazı vatandaşların 'Ellerim kırılsaydı da AKP'ye oy vermeseydim' dediğini aktardı ve kendisinin ise bu sözlere karşı çıktığını çünkü oy veren kişinin ülkeye daha iyi hizmet edeceğine inandığı için oy verdiğini belirttiğini söyledi. Ayrıca Kaftancıoğlu bu vatandaşlara "Senin bu insancına ihanet edenler utansın" dediğini de anlattı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum