Kahramanmaraş merkezli 7.6 büyüklüğünde yeni deprem:

Çevre illerde hissedildi, yıkılan binalar var! AFAD: 7.6’lık deprem artçı değil, bağımsız bir deprem

Kahramanmaraş merkezli 7.6 büyüklüğünde yeni deprem:
06 Şubat 2023 - 15:02

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş'ta 7.6 şiddetinde yeni bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin depremin büyüklüğünü 7.5 olduğunu duyururken deprem Ankara, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana ve Malatya'da da hissedildi, bazı binalar yıkıldı.  

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, derinliğini ise 7.6 olarak açıkladı. Depremde yeni yıkımların olabileceği değerlendirilerek bölgede arama tarama çalışması başlatıldı.

Elbistan merkezli depremin derinliği 16.4 kilometre ölçüldü. AFAD Başkanı Orhan Turan, " 7.6’lık deprem artçı değil, bağımsız bir deprem" açıklamasını yaptı

AFAD Deprem Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Bu depremin sonrasında yine 100’ün üzerine 3 tanesi 6.6 büyüklüğünün zerinde olmak üzere artçı sarsıntılar meydana geldi. Ancak  az önce yine aynı bölgede yine Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli bir başka deprem meydana geldi. Bunların her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Bu artçı sarsıntılar uzun bir süre devam edecektir. 6.7- 6.6 büyüklüklerine kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecektir. Bu sarsıntılar da bu kadar büyüklükteki bir depremden sonra bir yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalara girmesin." diye konuştu. 

TIKLAYIN | Art arda şiddetli artçı depremler sürüyor: 4 ilde canlı yayında binalar yıkıldı!

YORUMLAR

  • 0 Yorum