Kar yağışı geri dönüyor!

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur ve kar yağışının ardından doluluk oranı yüzde 19.16'ya kadar düşen barajlardaki su seviyeleri yükselmeye başladı. Meteoroloji'nin orta vadeli tahmin haritasına göre, yurdun batı kesimlerinin hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin tahmin haritasına göre, haftaya perşembe günü İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, ülke genelinde yağışlar ve barajlardaki son durum hakkında bilgi verdi. Sürmeli, ''İyi haberlerim var. Bugün yeni modellere baktım ve Şubat ayı Ege’de kupkuru görünüyor diye bahsetmiştim geçen ki bağlantılarımızda. Son verilerde gevşemiş gözüküyor. Normale çevrilen bir yağışa dönmeye başlıyoruz. Şubat’tan ümidimiz yükseldi. '' dedi.

Kar yağışı geri dönüyor!
21 Ocak 2021 - 17:19 - Güncelleme: 22 Ocak 2021 - 10:09

Meteoroloji'nin orta vadeli tahmin haritasına göre, yurdun batı kesimlerinin hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin tahmin haritasına göre, haftaya perşembe günü İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

 

Kar yağışı geri dönüyor Meteorolojiden son dakika hava durumu raporu... Bünyamin Sürmeliden açıklama
 

 

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Sürmeli şu açıklamalarda bulundu:

Bizim rahatlamamız lazım, oradan bakıldığında bol su gibi görünüyor ama seviyenin daha belirli bir seviyeye gelmesi gerekiyor. Rakamlar suyun yüze 30 seviyelerine geçtiğini söylüyor. Kar ve yağmur belirli bir fark oluşturdu.

Kar yağışı geri dönüyor Meteorolojiden son dakika hava durumu raporu... Bünyamin Sürmeliden açıklama
 

Kışın ortasını geçirdik geriye kalan sulak zaman 1 buçuk ay. Barajları dolduracağımız zaman bu süre.

İyi haberlerim var. Bugün yeni modellere baktım ve Şubat ayı Ege’de kupkuru görünüyor diye bahsetmiştim geçen ki bağlantılarımızda. Son verilerde gevşemiş gözüküyor. Normale çevrilen bir yağışa dönmeye başlıyoruz. Şubat’tan ümidimiz yükseldi. Kar bakımından yükseliyor mu bilemiyoruz, çünkü sıcaklıklar ortalamanın üzerinde gözüküyor. Avrupa’da yapılan projeksiyonlarda iklim değişikliğinden en çok etkilenen iki noktadan bir tanesiyiz. Türkiye, Portekiz, İspanya civarı… En sıcak yer biziz maalesef, 3 derece aşacak. Arada bir dalga aldık o kadar. Şubat’ta bu şekilde gözüküyor. Şubat’ta kar yağışı düşük gözüküyor. Kar yağışını olduğu gibi tutabiliyoruz, ama suda maalesef olmuyor. Haftanın geri kalanında kayda değer yağış gözükmüyor. Bugün ve yarın itibari ile kar yağışı beklemiyoruz.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum