'Kardeşini doğurmak' yaygın!

Öyle konular vardır ki kimse konuşmak istemez, kimse uğraşmaz, tabudur, tehlikelidir, dokunanın eli yanar, herkese lanetli bir leke gibi yapışır, kirletir .

'Kardeşini doğurmak' yaygın!
25 Mart 2018 - 11:38
 Ve acıklı olan, en çok da mağdur, yardım edileceğine cezalandırılır. İşte o konu, güçlünün güçsüze yaptığı tacizdir ve bunun daha da vahimi ensest, yani birinci derecede akrabalar arasında yaşananıdır. Türkiye’de ne kadar yaygın bilmiyoruz, çünü saklanıyor. Bir haberci, Büşra Sanay, bir haber yaparken konuya daldı, çıkamadı.



Ensest mağdurları, aileleri, suçlular, avukatlar, cezaevi yetkilileri, rehber öğretmenler, psikologlar, yani olayın bütün taraflarıyla görüştü.



Haber diye başladığı dosyası, Türkiye’nin Ensest Raporu’na dönüştü. “Kardeşini doğurmak” adını verdiği bu kitap - dosya, yenilir yutulur gibi değil. Tam da o görmek istemediğimiz gerçeklerden olduğu için, yazarın imza günü yapmak istediği iki AVM, bu talebi reddetti ya da vazgeçti!



Oysa onlara ne değil mi? Kitap bilimsel, gerçek ve doğru. Bunlar yaşanırken razıyız da konuşmaya mı dayanamıyoruz? Aslında okumaya da dayanmak kolay değil. Büşra Sanay, mağdur ifadelerini, avukatların tanıklıklarını yayınlıyor. Aslında mağdurlar güçsüz.



Babanın, dayının, ağabeyin, dedenin tacizine uğramış, önce ne olduğunu anlamamış, sonra canı acımış, korkmuş, iğrenmiş, ama karşı koyamamış, tehdit edilmiş, psikolojisi bozulmuş küçük çocuklar.



Ya bana inanmazlarsa diye anlatamamış, ya bana ya da aileme bir kötülük yaparlarsa diye anlatamamış ve anlattığı zaman da başına gelmedik kalmamış. Çünkü adli mekanizma çok acımasız: çocuğun ifadesinin alınması, muayenesi, mahkeme önüne çıkarılması, hakimin sorgulamasına muhatap olması, zaten maddi manevi taciz edilmiş çocuğa ikinci bir eziyet oluyor. Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum