Kargoyla adrese teslim silah satışı Uzun namlulu bile var!

İnternetten sıfır veya ikinci el silah almak çok kolay hale geldi. Tehlikeli boyuta ulaşan bu ilanlarda uzun namlulu silahlar bile kargoyla adrese teslim ediliyor. Gerek vatandaşlar gerek ise yetkililer denetimlerin yapılması için çağrıda bulundu.

Kargoyla adrese teslim silah satışı Uzun namlulu bile var!
18 Eylül 2022 - 10:51

İnternet üzerinden yapılan yasa dışı ruhsatsız silah satışı artık tehlikeli boyutlara ulaştı.

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberde, “Facebook, Letgo, Instagram gibi sosyal medya ağlarında veya Dark Web gibi denetime kapalı olan internet sitelerinde ruhsatsız silah satışı yapılıyor. Sosyal medyadaki ilanlardan birini aradık ve silah satışının nasıl yapıldığını sorduk. Telefon ile ulaştığımız Muhsin isimli şahıs ile müşteri gibi konuşarak silahı nasıl alabileceğimizi konuştuk.İstanbul Dolapdere’de ikamet ettiğini söyleyen kişi elinde çeşitli ebatlarda ve modellerde silah olduğunu, bu silahları yurt dışından kaçak olarak veya fabrikalardan el altından aldıklarını söyledi." ifadesine yer verildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Fiyatların ruhsatlı silahlara göre çok daha ucuz olduğunu belirten Muhsin, buluşma yeri ve adres vererek, ürünü yerinde görebileceğimizi ifade etti. Elinde sıfır Sig Sauer P320, Glock 19 gen, MKE Kılınç, Tisaş ve Sig Sauer’in özel modeli olan X6 Violine (altın kaplama) tabancalar olduğunu ifade etti. Fiyatların 5 bin liradan başladığını söyleyen kişi 350 bin liraya kadar çıktığını da ifade etti.

Ulaştığımız bir başka illegal silah satıcısı ise yerinin Adana’da olduğunu, kargo teslimi ile silahı istenilen adrese gönderebileceğini ifade etti. Silahı kargo ile nasıl göndereceğini sorduğumuz kişi “Elektronik eşya gibi gösteriyoruz. Mesela su ısıtıcısı içine koyuyoruz. Bugüne kadar yakalanmadık” açıklanmasında bulundu. Yalnızca tabanca değil, uzun namlulu silah satışı da yaptığını söyleyen Serkan isimli kişi, büyük silahlar için Adana’ya gelmemiz gerektiğini ifade etti.  Silahların daha önce suça karışmamış olduğunu ifade eden Serkan isimli şahıs “Hepsi temiz, isterseniz sıfır makineler de var” açıklaması yaptı."

Haberde, "Bireysel silahlanmada Avrupa'nın gerisindeyiz" denildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum