Kedi Maması (Açık, Kuru, Konserve, Ödül) Seçerken Bunları Unutmayın!

Kedilerin mamaları sayesinde temel gereksinimlerini karşılaması ve sağlıklarını koruması gerekir. Bu nedenle de tüketecekleri mama aslında onların sağlığı için en önemli etkenlerden biridir. Kedinizin sağlığını korumanız, onun günlük enerjisini karşılamasını sağlamanız ve kimi zaman da eğitimlere teşvik etmeniz için farklı mamalardan destek alabilirsiniz. Bu noktada da mama seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu unutmamalısınız. 

Kedi Maması (Açık, Kuru, Konserve, Ödül) Seçerken Bunları Unutmayın!
12 Temmuz 2021 - 20:25

Kedi Maması Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

 

 

Kedinizin için mama seçerken şunlara dikkat etmelisiniz:

  1. Kedinizin Genel Sağlık Durumu: Kedinizin sağlığını desteklemesi için doğru içeriğe sahip bir kedi maması seçmeniz gerekir. Kedi maması seçeceğiniz zaman özellikle de onun sahip olduğu ya da yatkınlığı olan hastalıklara dikkat etmeniz, doğru mamayı seçmeniz konusunda yardımcı olabilir. 
  2. Mamanın İçeriği: Mamanın içeriğinin kedinizin tüketimine uygun olması gerekir. Yapay tatlandırıcı, renklendirici gibi ürünleri içeren mamaları satın almamanız tavsiye edilmektedir. Ayrıca mamanın içeriğindeki besin maddelerinin oranları, vitamin ve mineral içeriklerinin destekleyici bir miktarda olması, tahıl içeriğinin oranı gibi pek çok nokta kedinizin sağlığı için önemlidir. 
  3. Mamanın Tüketilebilirliği: Özellikle de yavru kedilerin tüketimi için küçük parçalı, kolay çiğnenebilen ve pek sert olmayan mamaları tercih edebilirsiniz. Bu nedenle de mama seçimi sırasında kedinizin mamayı rahat tüketebileceği ürünleri seçmeniz en doğrusu olacaktır. 
  4. Kedinizin Aktifliği: Kediler genellikle günü oyun oynayarak geçirmekten keyif alır ancak kimi kediler günlerinin büyük bir çoğunluğunu yatarak geçirebilirler. Bu durumda da yüksek kalorili mamaları tükettiklerinde aşırı kilo alma eğilimi gösterirler. Kedinizin aşırı kilo almasını ya da obezite problemine sahip olmasını istemiyorsanız onun günlük aktifliğini göz önünde bulundurarak mama seçmenizde yarar vardır.
  5. Mamanın Lezzeti: Kediler mama konusunda aşırı seçici davranabilirler. Bu nedenle de kedinizin damak tadına hitap edecek kaliteli bir mamayı bulmanız biraz zaman alabilir. Balıklı, tavuklu, etli, sebze ya da meyveli pek çok farklı lezzete sahip mama mevcuttur. Bu mamalar içinden en sağlıklı ve doğal içeriğe sahip olanlarını deneyerek kedinizin damak tadına hitap edecek olan ürünü bulabilirsiniz. 
  6. Kedinizin Özellikleri: Kedinizin yaşına, kilosuna, hassasiyeti olan gıdalara ve daha pek çok durumuna yönelik şekilde mama seçmeniz, onun sağlığının doğru şekilde desteklenmesini sağlayacağı gibi kaliteli beslenmesine de yardımcı olabilecektir.
 

Açık Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Açık kedi maması alacağınız zaman şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Mamanın protein, yağ, vitamin ve benzeri her içeriği dengeli şekilde içerdiğinden emin olun. Bu sayede kedinizin dengeli ve sağlıklı şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Mamanın taze olması gerekir. Uzun süre beklemiş bayat mamaların kıvamı bozulabilir, tatları değişebilir. Bu nedenle de mamanın taze olması gerekir.
  • Kedinizin damak tadına hitap edecek olan açık mamayı bulmanız, kedinizin düzenli şekilde ve keyifle beslenmesine katkı sağlar.
  • Mamanın boyutuna dikkat etmelisiniz. Kedinizin çiğnemesinin güç olduğu büyük parçalı mamaları seçmeniz kedinizin eksik şekilde beslenmesine yol açabilir.
  • Kolay tüketilebilirlik açısından mamanın rahat çiğnenebilir formda olması gerekmektedir. Sert ve ısırması zor olan mamaların tüketimi özellikle de yavru kediler için oldukça zordur.
  • Güvenilir ve yerden açık mama almaya özen gösterin. Kedinizin sağlığı için yalnızca güvenilir pet shop ve benzeri alanlardan açık mamaları satın alın. 
 

Kuru Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Kuru kedi maması seçerken şunları göz önünde bulundurun:

  • Kedinizin belli özelliklerine dikkat ederek mama arayışı içinde olun. Örneğin yavru kediniz için yavru kedilere uygun bir mama satın alın. Aynı şekilde yaşlı, belli rahatsızlıkları olan ya da kedinizin damak tadına hitap eden mamayı seçmek aslında onun sağlığını ve keyfini de destekler.
  • Mama içeriğinin dengeli olması önemlidir. Kedinizin tüketimi için mamanın içeriğindeki ürünlerin oranlarının kedinizin ihtiyacına yönelik olması gereklidir. Örneğin yüksek tahıl içeriğine sahip olan mamalar, kilolu kedilerin daha da kilo almasına neden olabileceği için kilosu yüksek olan kediniz için tahılsız mamaları seçmeniz gerekebilir.
  • Kedinizin aktifliğini dikkate alın. Eğer kedinizin tüm günü aktif şekilde geçiriyorsa bu durumda yüksek enerji içeriğine sahip mamaları seçebilirsiniz ancak tembellik etmeyi seven bir kediniz varsa bu durumda yüksek enerjili mamalar kedinizin kilo almasına yol açabilecektir.
  • Olası hastalıkları ya da mevcut sağlık sorunlarını göz önünde bulundurmanız gereklidir. Örneğin alerjiler, tüy ve cilt problemleri, kalp rahatsızlıkları, obeziteye yatkınlık  ve benzeri her türlü sağlık durumu göz önünde bulundurularak mama içeriklerine dikkat edilmeli ve mama bu şekilde seçilmelidir.
 

Konserve Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Konserve kedi maması seçerken şunlara dikkat edin:

  • Mamanın içeriğindeki protein, yağ, vitamin gibi oranların kedinizin sağlığı için dengeli olmasına dikkat etmelisiniz. 
  • Mamanın kedinizin damak tadına hitap etmesi önemlidir. Bu nedenle de kedinizin beğendiği içeriği seçmeye özen gösterin. 
  • Konserve mamanın içeriğindeki proteinin doğal et kaynaklarından geldiğinden emin olun. Sığır, tavuk, balık gibi pek çok farklı et kaynağı tercih edilebilen konserve kedi mamalarının proteininin kaynağının doğal et ürünleri olması kedinizin sağlığı için önemlidir.
  • Yapay tatlandırıcı ve renklendirici içermeyen konserve kedi mamalarını tercih edin.
 

Ödül Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 

Ödül kedi maması seçerken şunlara dikkat edin:

  • Ödül mamasının lezzetinin kedinizin damak tadına hitap etmesine özellikle dikkat edin. Ödül mamaları kediler için bir teşvik amacına sahip olduğundan kedinizin eğitimlere ilgi göstermesi ve çeşitli davranışlarının da pekiştirilmesi amacıyla tercih edilen bu mamalar kedinizin damak tadına hitap eden lezzetli içerikler olursa kedinizin da teşvik edilmesi o kadar kolay hale gelebilir.
  • Ödül mamasının içeriğinin kediniz için uygun olması gerekir. Eğer kediniz tembel bir kediyse yüksek kalorili ödül mamalarını sık sık vermeniz kedinizin kısa sürede aşırı kilo almasına neden olabilir. Bu sebeple de içeriğin kedinizin günlük aktifliğine, yaşına, kilosuna ve diğer pek çok durumuna uygun olup olmadığını değerlendirin. 
  • Kedinizin sağlığı için ödül mamasının yapay renklendirici, yapay tatlandırıcı ve benzeri ürünleri içermemesi gerekir. Bu nedenle de ödül maması seçerken kedinizin sağlığını destekleyecek ödül mamalarını satın almaya özen gösterin. 

Kedinizin besin ihtiyacını karşılayacak, onu eğitimlere teşvik edecek ve keyifli şekilde beslenmesini sağlayacak en özel kedi mamalarını Pet Shop ZOO kalitesiyle satın alabilirsiniz!



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum