Kendimizi sevmek için yapılması gerekenler

Hayat bazı şeylerin farkına varmak için çok kısa olabiliyor. Bu noktada yaşamdan zevk almak ve herşeye rağmen kendinizle barışık olmalısınız. Nasıl mı?

Kendimizi sevmek için yapılması gerekenler
13 Mayıs 2018 - 12:34
Gelip geçici olan yaşam hayatın güzelliklerinin, renginin, kokusunun farkına varmak için oldukça geç olabiliyor. İşte bu noktada her şeyi oturup defalarca kurarak vakit kaybedip, ya da sürekli olarak bir şeylerden şikayetçi olmak yerine yaşamın güzelliklerine ve renginden zevk almak gerekiyor. Bu noktada ilk olarak kendinizden başlamalısınız. Bedeninizin farkında olup ne olursa olsun bedeninizi sevmelisiniz...

- İlk olarak kendinizi iyi hissetmek için bir başkasının size 'çok güzelsin' demesine ihtiyacınız yok! Herkes birbirinden farklı herkesin kendine göre vücut tipine göre farklı güzelliklere sahip olduğunu asla unutmamalısınız.

- Bedeninizi olduğu gibi kabullenin. Kimseye benzeme gibi bir zorunluluğunuz yok! 

- Aynın karşısına geçtiğiniz her bir gün hoşlanmadığınız özelliklerden uzaklaşmak ve aynaya bakmaktan korkmak yerine kendinizde beğendiğiniz özellikleri aklınıza getirip aynanın karşısına her gün geçip kendinizle gurur duyun. Bir başkası gibi olmak emin olun ki sizde olmayan özellikten sizi daha da itici kılar!

- Herkesin görünümü farklıdır. Mükemmel bir insanın vücudu da sizde olduğu kadar sistemli ve düzenli çalışıyor. Sizin bedeninizde en az onlarınki kadar değer ve özeldir!

- Bedeninizi tanıyın mesela bunun için gözleriniz, kirpikleriniz, kaşlarınız, saçlarınız hepsi size ait... Yüzünüze dokunun ve hissedin bunların hepsi size ait ve sizi özel yapan şeyler...

YORUMLAR

  • 0 Yorum