Kıbrıs'ta şimdi ne olacak?

KKTC'de yapılan erken seçimde Hüseyin Özgürgün'ün partisi UBP sandıktan birinci sırada çıkmayı başardı. Ancak tek başına hükümet kurmak için yeterli çoğunluğa sahip olamayan UBP, seçimden önce kendisiyle koalisyon kurmayacağını açıklayan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Halkın Partisi (HP) ile uzlaşma yolu arayacak. Sonuç alınamaması halinde ise yeniden seçim yapılacak.

Kıbrıs'ta şimdi ne olacak?
09 Ocak 2018 - 09:37
KKTC’de yapılan erken genel seçimlerde hiç bir parti tek başına iktidarı elde edecek milletvekili sayısına ulaşamadı. Mevcut Başbakan Hüseyin Özgürgün liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi (UBP) oyların yüzde 35'ini alarak birinci oldu. CTP ve DP büyük oy kayıpları yaşadı.

KOALİSYON YAPMAYACAKLARINI DUYURMUŞLARDI

Cumhuriyetçi Türk Partisi (TP) ve Halkın Partisi HP, daha önce yaptıkları açıklamalarda UBP ile koalisyona gitmeyeceğini duyurmuştu. Partilerin koalisyonda anlaşamaması halinde KKTC bir kez daha sandığa gidecek.

Özgürgün’ün partisi UBP'nin, CTP ve HP dışındaki diğer partilerle üçlü koalisyon hükümeti kurma olasılığı da var. Ancak barajı geçen diğer 3 partiden ikisinin 3, birinin ise 2 vekil çıkarması sıkıntı yaratıyor. Toplam milletvekili sayısı 5'i bulmayan partiler mecliste grup kuramıyor ve komitelerde de yer alamıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum