Kıbrıs Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, hareketli gece hayatı ve göz kamaştıran plajlarıyla tüm gezi tutkunlarının vazgeçilmezi olmayı başarır. Kısa süreli tatil planı yapanlar için muhteşem bir seçimdir. Yavru vatan olarak da bilinen Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’dır. Kıbrıs’ın en kalabalık şehri olmayı başaran Lefkoşa; kültür, sanayi, ticaret ve ulaşım merkezidir.

Kıbrıs Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi
24 Şubat 2021 - 16:16 - Güncelleme: 24 Şubat 2021 - 16:59


Ada ülkesi olan Kıbrıs, Akdeniz’in mavi sularıyla çevrilmiştir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan Kıbrıs, yerli ve yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapar. Kıbrıs’ı yakından görmek isteyenlerin bilmesi gereken belli detaylar bulunur. Kıbrıs uçak bileti fiyatları ne kadar? Kıbrıs’ta gezilmesi gereken yerler nereler? İşte, Kıbrıs’a seyahat edecek olanların en çok merak ettiği bilgiler…

Kıbrıs’a Seyahat Edecekler için Önemli Bilgiler

Yavru vatan olarak bilinen Kıbrıs’a; İstanbul, Gaziantep ve Hatay’dan kalkan Lefkoşa direkt uçuşları ile ulaşmak mümkün. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Ercan Uluslararası 
Havalimanı arası direkt uçuş ile 1 saat sürüyor. Lefkoşa Ercan Uluslararası Havalimanı, Lefkoşa şehir merkezine 25 km uzaklıkta yer alır. Havalimanıyla şehir merkezi arası da yaklaşık olarak 30 ila 35 dakika sürer. Kıbrıs’ın başkenti olan Lefkoşa’da yer alan Ercan Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım oldukça kolaydır. İki saatte bir sefer düzenlenen KIBHAS otobüsleri sayesinde, şehir merkezine kolayca ulaşım sağlanır. Şehir merkezi başta olmak üzere, Kıbrıs’ın istediğiniz bölgesine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmak isteyenler taksileri de tercih edebilir. Pegasus’la seyahat eden misafirler ise, Pegasus’un sağladığı araç kiralama hizmeti sayesinde seyahat öncesi araç rezervasyonu yaptırarak, havalimanına ulaştığında araçlarını teslim alabilirler.
Kıbrıs’a seyahat edecek olanların en çok merak ettiği konulardan birisi de, nerede konaklamaları gerektiğidir. Lefkoşa, Kıbrıs’ın konaklama için en çok tercih edilen şehirlerinden biridir. Kıbrıs uçuşları, direkt olarak Lefkoşa’da yer alan Ercan Uluslararası Havalimanı’na yapıldığı için konaklama işlemleri için de şehir merkezinden uzaklaşmaya gerek kalmaz. Lefkoşa’da konaklamak için birçok otel seçeneği bulunur. Fiyat olarak da diğer şehirlere kıyasla oldukça hesaplıdır. Konaklama için oteller, pansiyonlar, butik oteller gibi pek çok seçenek bulunur. Lefkoşa’dan Kıbrıs’ın diğer şehirlerine ulaşım da oldukça kolaydır. Kıbrıs’ı yakından tanımak isteyen gezginler, diğer şehirlerine de kolayca ulaşabilmek için konaklamada Lefkoşa’yı tercih edebilir. Kıbrıs’ta trafik sol şeritten akar ve arabalarda direksiyon sağ taraftadır. Araç kiralayacak olan kişilerin bu nedenle daha dikkatli olmaları gerekir. Kıbrıs’ta kiralık olan araçların plakaları kırmızıdır. Böylece Kıbrıs halkı, kırmızı plakaların turist olduğunu anlayarak trafikte daha dikkatli davranıyor.

Kıbrıs’ta Mutlaka  Gezilmesi Gereken Yerler
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, küçük bir ülke olmasına rağmen gezilecek yerleri açısından oldukça zengindir. Turistlere eşsiz güzellikler sunan Kıbrıs, Lefkoşa ve Girne şehirleriyle meşhurdur. Özellikle yaz tatili için tercih edilen Kıbrıs, plajlarıyla ve berrak deniziyle misafirlerine eşsiz anılar yaşatıyor. İşte , Kıbrıs’a gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler:
- Lefkoşa: Ercan Havalimanı’nın da yer aldığı Lefkoşa, turistlerin en çok konakladığı lokasyonların başında yer alır. Kıbrıs’ın en büyük şehri olması yönüyle, gezilecek birçok adrese sahiptir. Adayı ziyaret eden misafirlerin ilk durağıdır. Her ne kadar ismiyle misafirleri şaşırtsa da Girne Kapısı, Girne’de değil Lefkoşa’da yer alır. Kıbrıs’a gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği ilk adresler arasındadır. Venedik Sütunu, Selimiye Camii ve Machairas Manastırı Lefkoşa’da gezilmesi gereken en önemli yerler arasında bulunur.
- Girne: Kıbrıs’ı ziyaret eden misafirlerin mutlaka görmesi gereken bir diğer adres ise Girne’dir. Tarihi ve kültürel dokusuyla görenleri kendine hayran bırakan şehir, eğlence merkezi olarak da kabul edilir. Şehirdeki en popüler gezi yeri, Batık Gemi Müzesi’nin de yer aldığı Girne Kalesi’dir. Kıbrıs Barış Harekatı zamanında şehit olan askerlerin anısına inşa edilen Boğaz Şehitliği ve Ağa Cafer Paşa Camii, Girne’de mutlaka görülmesi gereken adresler arasındadır. Oldukça keyifli ve zengin bir gezi deneyimi yaşamak isteyenler için Girne unutulmaz anılar vadeder.
- Gazimağusa: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en çok ziyaret edilen alternatif rotalarından birisi de Gazimağusa şehridir. Gazimağusa, Kıbrıs’ın doğusunda yer alan bir liman kentidir. Şehirde Salamis Antik Kenti başta olmak üzere Lala Mustafa Paşa Cami (Aziz Nicholas Katedrali), St. Barnabas Manastırı, Namık Kemal Zİndanı ve Müzesi, İkiz Kiliseler, tarihi Mağusa Surları gibi birçok tarihi yapı bulunur. Adayı yaz mevsiminde ziyaret edenler, Gazimağusa’nın  Glapsides Plajı olarak bilinen plajını da mutlaka gezmeliler. Gezginlerin plaj olarak en çok tercih ettiği adreslerden biridir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum