Kılıçdaroğlu: Bütün muhtarlar salı günü beni dikkatle dinlesin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silifke'de Silifke Belediyesi Yörük Çalıştayı'da konuştu.

Kılıçdaroğlu: Bütün muhtarlar salı günü beni dikkatle dinlesin
22 Nisan 2018 - 21:41
Gökbelen Yaylası'nda düzenlenen Silifke Yörük Türkmen Çalıştayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü gerçekleştireceği grup toplantısını muhtarlara ayıracağını söyleyerek, "Size pek çok şey söylendi. Bütün muhtarlar salı günü beni dikkatle dinlesinler. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman?" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından özetle önemli satır başları;

MUHTARLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI: SALI’YI BEKLEYİN

 

 

 

“Türkiye’deki bütün muhtarlara sesleniyorum. Bütün muhtarlar salı günü beni dikkatle dinlesinler, bakalım el mi yaman bey mi yaman.

Benim kökenimde de benim inancımda da yörük kültürü ve gelenekleri vardır. Yörük kültüründe ‘kocakadın’ ne demek gayet iyi bilirim. Bu çadırlarda hayat var, yeni doğan çocuklar var. Bu çadırlarda acılar da var zaman zaman. Bu çadırlar Dadaloğlu’nun Köroğlu’nun mekanlarıdır. Bu çadırlar Kuvayi Milliyenin çadırlarıdır. Bu çadırlar kadim Anadolu kültürünün eseridir.

TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU YOK

Bu çadırlar güzel Türkçe’mizi asırlar boyu yaşatan çadırlardır. Osmanlı’nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Bu çadırlarda bayrağımız dalgalanır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu çadırlarda hak hukuk ve adalet  var. Adaleti ben bu çadırlarda öğrendim. Adaleti ben sevgili peygamberimizden öğrendim.

2018’in Türkiye’sinde Türkiye’de baka sorunu varsa o soruyu Türkmen kardeşlerimize sorması lazım, bunun partilerle ilgisi yok. Tarihten örnek Çanakkele.. Her ilden şehidimiz var. Çanakkale geçilmez destanını yazdık. 1919 bir adam çıktı, dönemin padişahı çıktı dedi ki Çanakkale’yi açacaksınız o güçlere. Ve o güçler İstanbul’a geldiler ve İstanbul’u işgal etti. O gün bir kahraman vardı Gazi Mustafa Kemal dedi ki geldikleri gibi gidecekler. Devleti bir kişiye teslim ederseniz işte bi sonuç ortaya çıkar. 1919’da neler yaşandıysa şimdi de benzer bir sorun yaşayabiliriz.”

SİLİFKE’NİN YOĞURDU NEREDE

İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız kooperatif kurdu. Geldiler incelediler. Belediye başkanımız kooperatifi kurduracak. Gelecekler çiftçi de kazanacak hepimiz kazanacak. Bu işin üzüleni kim? Eti dışarıdan getirenler.

16 YILDIR ÇİFTÇİ MUTSUZ

16 yılda yurt dışındaki bir avuç tefeciye ödenen para 150 milyar dolar. Yalansa çık de, bana sık sık ey Kılıçdaroğlu diyorsun ya çık söyle, yalan de. Faiz ne dönem vardı?”

YORUMLAR

  • 0 Yorum