Kılıçdaroğlu'ndan 'AYM'nin hak ihlali kararı' ve 'Hakan Atilla' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde Rıza Sarraf davasında yargılanıp 32 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Hakan Attilla için, "ABD'de boşu boşuna hapiste yattı. Hükümet Trump'ın yaptığını onda birini yapamadı" yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'AYM'nin hak ihlali kararı' ve 'Hakan Atilla' açıklaması
27 Temmuz 2019 - 22:09
CHP'li belediye başkanlarının bir araya geldiği CHP Belediye Başkanları Çalıştayı sona erdi. Toplantıya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri de katıldı. Toplantı serisinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 17.00'de yapacağı kapanış konuşması, saat 13.00'e alındı. Basına kapalı gerçekleştirilen konuşmanın ardından belediye başkanları, Kılıçdaroğlu ile toplu fotoğraf çektirdi.

'Demokrasi için kaygı verici'



Kılıçdaroğlu, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın tahliyesine ilişkin "ABD'de boşu boşuna cezaevinde yattı. Hükümet Trump'ın yaptığının onda birini yapmadı" değerlendirmesinde bulundu.

AYM'nin 'Barış Bildirisi' imzacısı akademisyenler hakkında hak ihlali kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Karar doğru ama 1 oy farkla alınması demokrasi için kaygı verici" ifadelerini kullandı.

TIKLAYINIZ- Nagehan Alçı: Hakan Atilla’ya "önemli" bir devlet görevi verilecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum