Kılıçdaroğlu'ndan 'Barış Harekâtı' açıklaması

Türkiye ile IŞİD’i karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum "En kısa zamanda Suriye yönetimi ile temasa geçilmeli"

Kılıçdaroğlu'ndan 'Barış Harekâtı' açıklaması
11 Ekim 2019 - 08:28
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Barış Harekâtına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Harekât öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile kısa bir telefon konuşmasını yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Harekâta uçakların da destek verdiğini söyledi. Biz de Allah yardımcımız olsun diye karşılıklı temennide bulunduk” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN: TSK'dan Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı Harekâtı

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre, Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en kısa zamanda Suriye yönetimi ile temasa geçmesi gerektiğini savundu.

“Türkiye, IŞİD’in yarattığı bütün sorunları üstlenmek gibi bir pozisyona geldi, bu ciddi bir risk değil mi?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “IŞİD bizim açımızdan da ciddi bir terör örgütü. İslamiyeti kullanan, insanları öldüren, kafaları kesen vahşi bir terör örgütü. Türkiye’de uzantıları var. Uyuyan hücreler olduğu bir şekliyle dile getiriliyor. Türkiye’nin sınırında olmayan bir terör örgütüyle mücadele etmesi eğer Suriye ile işbirliği olursa bir anlam ifade eder. Bu olmadığı takdirde askerlerimizin hayatını tehlikeye atarak bir mücadelenin yapılmasını anlamsız buluyorum. Orayı ABD zaten kontrol ediyor. Dolayısıyla Türkiye ile IŞİD’i karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum. Sınırın 50-70 kilometre ötesinde bir terör örgütüyle askerlerimizi muhatap kılmayı çok anlamlı bulmuyorum” yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum