Kılıçdaroğlu'ndan çok kritik açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün tutuklandı. Kılıçdaroğlu, gazetecilere olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan çok kritik açıklamalar
22 Nisan 2019 - 18:37
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın (26) cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalandı. Sarıgün işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Gözaltına alınanlardan 3 kişi serbest bırakılırken bir kişininse adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.



Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Olayla ilgili 5 şüphelinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam etmektedir. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır" denildi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sarıgün'ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, yaşlı olduğunu, kalabalık arasında galeyana gelerek Kılıçdaroğlu'na yumruk attığını söylediği belirtildi. Sarıgün'ün, terör bağlantısı ise tespit edilmedi. 

 

KILIÇDAROĞLU: PLANLI BİR SALDIRIYDI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu makamında muhabirleri ağırladı.

Saldırıya da değinen Kılıçdaroğlu'nun açıklamarından satır başları şöyle;

“Dün hoş bir olay yaşanmadı. Protestolar bir hak ama bu farklı. Bu bana yönelik bir linç girişimiydi. Amacın CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum. Planlı bir saldırıydı güvenlik önlemleri yetersizdi... Evden çıkarılmamız neden 1,5 saat sürdü.

Evdekiler evimiz yakılır mı korkusu yaşadılar. Bize çay bile demlemek istediler. Bir provokasyondu. Eve emniyet müdürü geldi kamuflajla çıkarmak istediler kabul etmedim. Ne demek ben suçlu muyum?”

Hulusi Akar’ın olay yerindeki sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Hulusi Akar'a sormak lazım o sözleri o an ne demek istedi bilemiyorum” dedi.

“GAYET İYİYİM”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çubuk'un Akkuzulu Mahallesi'nde dün katıldığı şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde saldırıya uğramasının ardından akşam Çankaya'daki evine gitti. Bugün sabah saatlerinde evinden çıkan Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen basın mensuplarına gülümsedi. Kılıçdaroğlu, bina çıkışında "Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız, iyi misiniz?" diyerek, selamladığı gazetecilerin saldırıyla ilgili soruları üzerine "Sağ olun, gayet iyiyim" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum