Kim Bu Gazeteciler?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, Kim Bu Gazeteciler? ifadelerini kullandı.

Kim Bu Gazeteciler?
23 Temmuz 2023 - 10:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Belediye Başkanları ile bugün bir araya geldi. Parti genel merkezinde yapılan CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirilirken 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıkların da ele alındığı öğrenildi.

"HANGİ GAZETECİLERİN NERELERDEN MAAŞ ALDIĞINI BİLİYORUM"

CHP lideri toplantıda yaptığı konuşmada yine gazetecileri hedef aldı. Kılıçdaroğlu "Hangi gazetecilerin nerelerden paralar aldığını, maaşlar aldığını biliyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu "Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabi ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum" dedi.

"KALEMİNİ SATAN GAZETECİLER"

Genel Başkanın bugünkü toplantıda söyledikleri, gazetecileri hedef aldığı ilk konuşması değildi. 28 Mayıs seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı yüzde 48’lik bir oy alarak seçimi kaybetmesinin arından da benzer ifadeleri kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Beklediğimizi alamadık. Yani kazanamadık. Arkasından elbet ki eleştiri gelecekti. Tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da ön yargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan haklı eleştirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan bir anlamda kendisini yargıç yerine koyan gazetecinin gazeteciliğini sorgulama da benim görevimdir" demişti.

"BEŞLİ ÇETE-GAZETECİLER"

Kılıçdaroğlu gazeteci söylemlerini seçim öncesinde de sık sık dile getirmişti. Bazı gazeteci ve anket şirketlerini eleştiren Kılıçdaroğlu bu isimlerin hem AKP'den hem de sermaye kesimleri (beşli çete) tarafından para aktarıldığı söylemişti.

Kılıçdaroğlu'na göre, AKP ve bazı sermaye sahipleri, hem kimi anket şirketleri hem de ‘tarafsız görünen’ gazetecilerle maddi ilişkiye girdi.

Twitter’dan isim vermeden kendisini hedef alan yazar ve kamuoyu araştırmacılarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu “‘Alo Holdinglerin‘ medyası bana ders vermeyi bıraksın” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Bir grup konuşmamda söylediğimi yeniden hatırlatma ihtiyacı duydum. Bu sefer daha net söyleyeyim… Son zamanlarda kerameti kendinden menkul bazı kişiler bir anda muhalif yazar oldular. 20 yıllık yandaşlıktan sonra, bir baktık oluvermişler işte.

Bunların bazıları köşe yazarı, bazıları araştırmacı formatında önümüze çıkıyorlar; muhalefet nasıl yapılır, kelle koltukta mücadele eden bana öğretmeye kalkıyorlar. Defalarca suikast teşebbüsüne uğramış bana, köşelerinde ders vermeye kalkıyorlar." demişti.

KİM BU GAZETECİLER

Kılıçdaroğlu'nun sıklıkla dile getirdiği "para alan gazeteciler" söylemleri ile kimleri kastediyor. "Kalemini satan gazeteciler" , "beşli çeteden para alan gazeteciler"... Peki kim bu gazeteciler?

Sayın Kılıçdaroğlu eğer varsa bu isimleri açıklayın. Emeği ve alın teri ile çalışan tüm gazetecileri töhmet altında bırakmayın, varsa bu isimleri açıklayın.

AÇIKLA ÇAĞRILARI GELDİ

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin de Kılıçdaroğlu'na seslendi. Erkin "SÖZCÜ’nün deneyimli CHP muhabiri Başak Kaya’nın kulis haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilere maaş verilerek köşe yazısı yazdırıldığını söylemiş. KILIÇDAROĞLU ne biliyorsa açıklamalı ve kimseyi zan altında bırakmamalı." dedi. 

Eski Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de tartışmaya katıldı. CHP - Halk TV Fesihnamesini paylaşan Özdil "Türk basın tarihinin en hazin belgesi… Hangi kalemlere, hangi yorumculara, hangi haberlere kaç para ödendiğini de açıklayın, başka hangi kanallara para ödendiğini, hangi namuslu gazetecilerin bu sözleşme karşılığında işten kovdurulduğunu da açıklayın" ifadelerini kullandı. 

(ODA TV)

YORUMLAR

  • 0 Yorum