Koronavirüs cinsel yolla bulaşabilir mi? Uzmanlar anlatıyor

Koronavirüsle ilgili neredeyse her gün yeni bir araştırma açıklanıyor. Koronavirüs cinsel yolla bulaşabilir mi? sorusu merak ediliyor. İşte uzmanları yanıtı...

Koronavirüs cinsel yolla bulaşabilir mi? Uzmanlar anlatıyor
27 Nisan 2020 - 09:38

Utah Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Covid-19'un cinsel yolla bulaşabileceği teorisinin bir olasılık olduğunu söylüyor.






Son derece bulaşıcı olan Covid-19, enfekte bir kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında ağzından atılan küçük damlacıklar yoluyla yayıldığı düşünülüyor. Ancak Utah Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, koronavirüsün cinsel yolla bulaşma olasılığının tamamen gözardı edilemeyeceğini söylüyor.






Erkek doğurganlığında uzmanlaşmış üroloji profesörü olan Dr. James M. Hotaling, ”Uzak bir ihtimal olsa da Covid-19 ile kritik hastalığı olan bir insanın daha yüksek bir viral yüke sahip olabileceği ve bu da menine bulaşma olasılığının artmasına neden olabilir" dedi.

 






Virüsün kurbanların testislerinde kesin olarak tanımlandığı ancak henüz spermlerde tanımlanmadığı vurgulanarak, "Ancak virüs bir erkeğin spermine girebilirse, bilim adamları kesinlikle bir kadının ona bulaşamayacağını söyleyemez" deniliyor.

 






Çin'deki 34 koronavirüs hastasından toplanan semen numunelerinin laboratuvar testlerinde herhangi bir virüs belirtisi olmadığı görüldü.

Utah Üniversitesi Huntsman Kanser Enstitüsü'nden profesör ve araştırmanın ortak yazarı Jingtao Guo, "Virüs testislerde ise, spermde değilse, cinsel yolla bulaşamaz. Ancak testislerde ise, semende ve sperm üretiminde uzun süreli hasara neden olabilir" açıklamasını yaptı. (medyafaresi.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum