Koronavirüs son durum

Koronavirüs nedeniyle kaç kişi yaşamını yitirdi? Koronavirüs vakaları ülkemizde her geçen gün artmaya başladı. Milyonlarca kişi gün içerisinde “Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı kaç?” , “Koronavirüsten ölenlerin sayısı kim?” , “Koronavirüs hangi şehirlerde var?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, koronavirüs son durum 21 Mart….

Koronavirüs son durum
21 Mart 2020 - 09:55
Koronavirüs nedeniyle kaç kişi yaşamını yitirdi? Koronavirüs vakaları ülkemizde her geçen gün artmaya başladı. Milyonlarca kişi gün içerisinde “Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı kaç?” , “Koronavirüsten ölenlerin sayısı kim?” , “Koronavirüs hangi şehirlerde var?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, koronavirüs son durum 21 Mart….

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 11 Mart’ta açıklandı. 21 Mart’a geldiğimizde vatandaşların bir hayli kaygılı olduğu gözleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda vatandaşların evde kalmalarını özellikle yaşlıların sosyal mesafeye riayet etmeleri istendi. Kafeler, kahvehaneler, sinemalar, tiyatrolar kapatıldı ancak pek çok şirket çalışmaya devam ediyor. Milyonlarca kişi neredeyse her saat “Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı kaç?” , “Koronavirüs son durum” başlıklarını arama motorlarında inceliyor. İşte, detaylar.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı kaç?



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 3 bin 656 şüpheliye yapılan testten 311'inin pozitif çıktığını belirterek, hasta sayısının 670'e ulaştığını, yaşlı ve direnci zayıf 5 hastanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Son 24 saatte 3 bin 656 şüpheliye test yapıldı. 311'i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670'e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemizde bir an bile esneklik göstermeyelim." ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs son durum 21 Mart



Son verilere göre dünya genelinde 276,469 kişi koronavirüse yakalandı. Şimdiye kadar 11,417 kişi yaşamını yitirdi. Sağlığına kavuşanların sayısı ise 91.954 olarak açıklandı.

İtalya Çin'i geçti



Avrupa'da koronavirüsün merkez üssü haline gelen İtalya'da toplam vaka sayısı 47 bini aştı. Yaşamını yitirenlerin sayısı ise 4,032 olarak duyuruldu. Çin'de 81,008 kişi koronavirüse yakalanırken bunlardar 3,255'i yaşama gözlerini yumdu.

Kolombiya'da karantina kararı



Nüfusu 49 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Kolombiya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında 25 Mart-13 Nisan'da tamamen karantinaya girecek. Kolombiya'da Kovid-19'a yakalananların sayısı 158'e yükselirken, bu rakam 5 kişinin hayatını kaybettiği Ekvador’da 367'ye, 1 kişinin hayatını kaybettiği Panama’da 200'e, 4 kişinin hayatını kaybettiği Peru'da ise 263'e yükseldi. 

Önceki gün 42'ye çıktığı açıklanan rakamda son 24 saatte bir değişiklik olmayan Venezuela'da ise Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet televizyonu VTV'ye telefonla bağlanarak halkı karantinada kalmayı sürdürmeye çağırdı.

Ürdün'de sokağa çıkma yasağı





Ürdün'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

Papua Yeni Gine’de ilkvaka



Güneybatı Pasifik yer alan Papua Yeni Gine’de (PNG) ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği açıklandı.

Singapur'da ilk ölüm



Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Gan Kim Yong, yaşamını yitirenlerden birinin 75 yaşında Singapurlu bir kadın, diğerinin ise 64 yaşındaki bir Endonezya vatandaşı olduğunu ifade etti. Singapur genelinde şimdiye kadar 385 Kovid-19 vakası görüldü.

Küba sınırlarını kapatıyor



Küba basınında çıkan habere göre,  Cumhurbaşkanı Miguel Diaz-Canel, katıldığı televizyon programında, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlere değindi. Diaz-Canel, Kovid-19'u, "benzeri görülmemiş bir zorluk" olarak nitelendirerek, "Ülkeye girişe bir düzenleme getireceğiz, yalnızca Küba'da ikamet edenler ülkeye girebilecek. Ekonomik faaliyetleri güvence altına alacağız." ifadelerini kullandı.

Plajlar kapatıldı





Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla açık alanlarda 500 veya daha fazla kişinin toplanmasını yasaklayan kurala uyulmayan plajın kapatıldığı açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum