KPSS Türkiye birincisi mülakatta elendi

Önceki yazılarımda dile getirdiğim eğitim sistemi ve üniversite işsizlerinden sonra yeni bir skandal ile yazdıklarımın da ötesi bir durumda olduğumuzu gördüm.

KPSS Türkiye birincisi mülakatta elendi
13 Şubat 2019 - 09:36
Deniz Eren Demir KPSS'de 88.295 puan alarak fizik öğretmenliği alanında Türkiye birincisi oldu. KPSS'den sonra mülakata giren Deniz Eren mülakatta 54 puan alarak elendi.



Demir, "2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda 88.295750 puan aldım. ÖSYM'nin açıkladığı sıralamalara göre Fizik Öğretmenliği branşında Türkiye birincisi, Fizik ve Fizik Öğretmenliği branşında ise Türkiye ikincisi oldum. Ardından 14.12.2018 tarihinde yapılan mülakat sınavına katıldım. Mülakat sınavında tüm sorulara doğru cevap vermeme rağmen 54 puan alarak başarısız kabul edildim. 2016'da girdiğim mülakatta 95 puan aldım. Bütün soruları bildiğim halde ne oldu da bu yıl ki mülakatta elendim? Girdiğim mülakatların hiçbirinde komisyon üyeleri tarafından zarfın içinde bulunanların dışında bir soru ile karşılaşmadım. 54 puan verilen son mülakatımda da sorulan soruları yanıtlarken puanımın düşük verilmesine neden olacak herhangi bir durum yoktu. Ben geçen bir yıllık süre içerisinde ne oldu da kendimi ifade edemez hale geldim ve bu kadar farklı puan aldım, anlamış değilim. Yıllardır gösterdiğim çaba sonuçsuz kaldı. Çok üzgünüm." yorumunda bulundu.



Öğretmenlerin mülakatla alınmasına dair ilgili yönetmeliğin maddesine hemen bir göz atalım:



Madde 15 - (1): "Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlardan sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunanların atamaları, sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak ilan edilen kontenjanlar dahilinde elektronik ortamda gerçekleştirilir. Puan eşitliği halinde KPSS puanı üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenir." 



Bu madde birçok insanın umudunu çalan maddedir. Mademki sen mülakat sonucunda alınan puana öncelik vereceksin o zaman KPSS puanı ne işe yarıyor? Sadece mülakata katılmak için mi? 



Gecesini gündüzüne katmış, binlerce atama bekleyen öğretmen adaylarının puanlarına dokunmak kul hakkıdır. Mülakat sistemlerinde adaletsizlik olduğu müddetçe isterseniz birinci olun, istediklerini atarlar. 



Haksızlığa karşı gelip hakkımızı aramak da doğru bir lider ve adaletli bir devlet ile mümkün olabilir. Bunun için tek çözüm Prof. Dr. Haydar Baş Bey'i başımıza baş etmektir. Böylece üniversite sonrası işe girme imkanımızın olduğu, ülkemize ekonomimize faydalı birer birey olabilmemizi sağlayan Milli Ekonomi Modeli iktidar olacaktır. 



Türk gençliği sizi bekliyor Üstadım! Gelin ve hakkımızı bize geri verin...

YORUMLAR

  • 0 Yorum