Mafya ve derin devlet müptezelleri haddinizi bilin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Mafya ve derin devlet müptezelleri haddinizi bilin
17 Mayıs 2022 - 21:04 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 11:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Yeni bir dönem başlamak üzere, her birimizin tek tek sorumluluğu var. Yaşlısı genci, erkeği kadını, her birimiz bu ülkenin geleceğinden sorumluyuz. Bu ülkeyi haramilere teslim etmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar inandığımız yolda kararlılıkla yürüyoruz.

Gezi davasında, haksız hukuksuz şekilde hapse atıldılar. Onlarla birlikte olacağız. Zaten mücadelemiz demokrasi mücadelesidir, mücadelemiz yargı bağımsızlığı mücadelisidir, mücadelemiz hakkı hukuku inşa etme mücadelesidir.

57 hükümet bu ülkeye hizmet etti. 57 hükümetin harcadığı para 713 milyar dolar. Türkiye'yi 1990 yılında dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri haline getirdiler. AKP iktidar oldu, harcadığı para 2 trilyon 631 milyar dolar. Türkiye G20'den düşüyor, 23. ülke oluyor. Nasıl bir güçle, nasıl bir sorumsuz anlayışla devletin yönetildiğini hepinizin bilmesi lazım. Milyar dolarları götürdüler.

Tarihimizde eşi görülmedik şekilde bir soygun düzenini başlattılar. Türkiye Cumhuriyeti devletini borç batağıyla karşı karşıya getirdiler. Durduk yere Hazine 272 milyar lira yük altına girdi.

Bütün arkadaşlarımdan rica ediyorum, örneklerin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sitesinden alındı. Milyonlar beşli çeteye çalışıyor. Çiftçi de perişen halde. Onlara da sesleniyorum, durumunuzu biliyorum. Besicilerin durumunu da biliyorum. Şu soruyu, AK Parti vekili geldiğinde sorun, neden 2002'den bu yana Trakya'da 35 milyon dekar alan neden dikilmiyor. Kim engelliyor bunu? Tefeciye gelince para var, beşli çeteye gelince para var ama üreticiye yok. Buğday üreticisi çiftçi arkadaşlar, 2250 liraya tohum aldılar. Bi süre sonra Toprak Mahsülleri Ofisi 6 bin 700 liraya tohum aldı.AK Parti kimden yana? Bu soruyu soracaksın çiftçi kardeşim.

AYNUR DOĞAN'IN KONSERİNİN İPTAL EDİLMESİ

Aynur Doğan, hepimizin dinlediği bir dünya çapında bir sanatçı. Böyle bir şarkıyı iptal ettiler. Türkiye bu noktaya gelmemeliydi. Şarkıların tamamı bizim, türküler bizim. Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl bir yasak getirilebilir. Her şarkı bizim şarkımız, her türkü bizim türkümüz. Ben söyleyince trolleri üstüme saldılar. Sizin feriştahınız gelse ben susmam. Her şey güzel olacak. Barışı getireceğiz, huzuru getireceğiz, herkes şarkısını özgürce söyleyecek. Bir şarkıdan korkan olur mu? Bir türküden korkan olur mu? Korkmayacağız, yürekli olacağız, birlikte olacağız. 12 Eylül kararlılığına sürüklemek istiyorlar. Buradan çıkaracağız Türkiye'yi.

Canan Hanım'ı mahkum ettiler. Mahkum etmekle kalmadılar bir de siyasi yasak getirdiler. Yasaklarla, siyasi tutukluluklarla Türkiye yol olamaz. Seçilmiş mahkemeler, seçilmiş hakimler şunu unutmasın, bu ülkeye demkokrasiyi size rağmen getireceğiz, bu ülkeye kardeşliği Saray'a rağmen getireceğiz.

Eskişehir'i konseri yasakladılar, K-Pop yasakladılar. Türkiye'de fiilen yasadışı işler yapılıyor.

Milletimiz şunu sakın unutmasın, bir adaletsizlik kabul edildiğinde, her yerde adaletsizlik giderek büyür. Siyasi yasaklar, adaletsizlik yapıldığı zaman hepimize yapılabilir."

Siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz kararı da tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul il başkanımızdır nokta.

SADAT AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın danışmanlığını yaptığı dönemde, devletin en hassas konularının tartışıldığı masada aynı zamanda. Ordudan atılıyor, Erdoğan kendisine başdanışman olarak alıyor, masada o da oturuyor. Bunun Türkiye Cumhuriyeti danışmanlığında ne işi var? Oraya gittik, Engin Bey zile bastı, biz buraya geldik bu SADAT'ın görevi nedir bilgilenmek istiyoruz. İki kişi geldi, haber verelim dediler gittiler bir daha da gelmediler. İdeoloji bir zırh tanımlamış kendisine. Bir devlet kuracak o devletin içinde de Türkiye olacak. Herhalde Bahçeli dinliyordur. Adı ASRİKA. Başkan tarafından yönetilecek, başkenti İstanbul olacak. Bahçeli ne diyor? Ben asıl onu merak ediyorum. Ben milliyetçiyim diyor, bunlara destek veriyorsun o zaman. Bu ülkenin mücadelesini veriyorum ben, bayrağımın peşindeyim. Yolunu kaybeden bir MHP var. Bunlar senin yanında hizalandılar. Bu devletin istihbaratı var. Ordudan atılan bir adamı kendine başdanışman yapıyorsun, bunlar sana ne akıl veriyorlar. Sen bunları ne için ve nerede kullandın? Bunlarla mı bizi korkutmaya çalışacaksın. Sen kim olursan ol, CHP'yi onların bireylerini asla korkutamazsın. Bu para için, hikaye anlatan şirketin karşısında daha güçlü ve cesur bir şekilde durmalıyız ve duruyoruz, onun için gittik kapısında. Milletimiz özgürlüklerine yönelik bir tehditle karşı karşıyadır. Karşınıza kendi uydurdukları bir yapı vardır. Bu yapı, Anadolu'nun tertemiz anlayışına tehdittir. Benzer bütün yapılara, birilerinin katipliğini yapan mektupçu mafyalara, kendini derin devlet ilan etmiş müptezellere sesleniyorum; haddinizi bilin! Sizin karşınızda duran, Kuvayı Milliyecileri vardır, karşınızda CHP vardır. Mafyaya karşı, Saray'ın çömezlerine karşı, mafyadan medet uman siyasilerine karşı duracağız.

ATATÜRK HAVALİMANI AÇIKLAMASI

En çok rahatsız olanlar paralarını yurt dışına kaçıranlar. Tümüyle park yapılmasını önermişim. Atatürk Havalimanı'na yapılan ihanettir. Bu iş talimat aldım, mecbur kaldım diyebileceğiniz bir iş değildir. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. Müteahhite sesleniyorum, sana ise özel ilgi göstereceğiz. Sen de göreceksin, makineleri çek pistlere dokunma. Tıpkı Kanal İstanbul gibi, oraya biri girerse göreceği var. Asla buna izin vermeyeceğim. Atatürk Havalimanı'nın binaları ve pistleri korunuyor ve korunacaktır. Saray'ın ve o tüm algı operasyonlarının üstüne gideceğiz. Bu ülkenin gerçek vatanseverleri bizleriz. Yemin olsun yenileceksiniz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum