Mahkumlara koronavirüs izni

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden 5'inci Yargı Paketi kapsamında, Kovid 19 salgını nedeniyle geçen yıldan beri evlerinde bulunan on binlerce mahkumun süresinin uzatılması gündemde.

Mahkumlara koronavirüs izni
21 Kasım 2021 - 11:51

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden 5'inci Yargı Paketi kapsamında, Kovid 19 salgını nedeniyle geçen yıldan beri evlerinde bulunan on binlerce mahkumun süresinin uzatılması gündemde. Bunun için üç alternatif üzerinde duruluyor.

Kovid 19 salgını nedeniyle evlerine gönderilen mahkumların izinleri 30 Kasım'da sona erecek. Yaklaşık 90 bin kişiyi kapsayan iznin uzatılması gündeme geldi. Genel Kurul'da görüşülen yargı paketine bir ekleme yapılarak uzatmanın yapılması planlandı. Ancak önerge yetişmediği için paketin görüşmeleri de önümüzdeki haftaya kaldı.

Sabah gazetesinin aktardığına göre, AKP'nin yaptığı çalışma kapsamında üç alternatif bulunuyor. Bunlar şöyle:

-30 Mayıs 2022 tarihine kadar herkes için izinler uzatılsın.

-Bir sınırlama koyalım. Cezasının bitmesine 6 ay kalan uzatılsın, diğerleri cezaevine geri dönsün.

-Dışarıda oldukları süre içinde hiç suç işlemeyenlerin izinleri uzatılsın. Suç işleyenler cezaevine geri döndün.

Bu konusunda birkaç gün içinde bir karar verilecek ve önerge ile yargı paketine ekleme yapılacak.

Bu arada, 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen yükümlüler izne gönderildi. Uygulama bu güne kadar 9 kez uzatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum