Mankafa! Taş kafa! Et Kafa!

Meclis’te şu günlerde “kafa şekli ile biçimi” üzerine çeşitlendirmeler yapılıyor. Mankafa kimdir? Et kafa neye benzer? Taş kafa nasıl anlaşılır?

Mankafa! Taş kafa! Et Kafa!
20 Aralık 2017 - 09:41
Japonlar “kafa metre” buluşu yapsalar; aleti koyuyorsun kafanın kaş üstündeki alın bölgesine; kimin et kafa, kimin taş kafa, kimin mankafa olduğunu söyler. Ama Japonlar, adi bir ayrımcılık yaratır ve toplumda nefret suçunu tetikler diye “kafa metre” buluşunu insafsız insanoğlunun eline vermeye teşebbüs bile etmezler.

Japonların bu inceliği!

Bizim bu hoyratlığımız!

Üzgünüm!

Yazmak zorundayım.

Öksüz ve yetimlere yardım için 100 yıl önce kurulmuş bir milli bankamızın, “yoksullara konut yapmak” için oluşturulmuş yan şirketinin günümüze ulaşmış ismi TOKİ, güvencesiyle daha çok partili müteahhit zengin etmeyi ve şehirleri betonlaştırmayı birinci hedefi haline getirdi ama göstermelik kalsa da “fakir-fukaraya”  ucuza sosyal konutlar da yapıyor.

1+1: 46 metrekare.

2+1: 69 metrekare.

Bakla daireler.

Mutfak, banyo, salon, yatak odası, çamaşır odası, çocuk odası, misafir odası, balkonlar dahil hepsi toplam 46 metrekare. Gecekonduda yaşayan karı koca 4 çocuklu bir yoksul aile,  çekilen “kurada” şanslı ise TOKİ’nin 1+1 konutlarından edinebiliyor. Kura kendine çıktığında sevincinden çocuklarına sarılıp ağlayan annelerin canlı görüntüsünü zaman zaman TV haberlerinden izliyoruz.

Türkiye’mizin gerçeği! * * * İşte bu gerçek içinde “seçkin kafalı bir büyüğümüzün”  yeni halı döşeme haberi ülkemizin “dünya şampiyonu büyüme” deseni içinde yerini aldı. Büyük Millet Meclisi’nin Başkanı İsmail Kahraman odasını yeniledi. Meclis Başkanı’nın odası, duvardan duvara tek parça Hereke Halısı ile döşendi. Bu halı İzmit Hereke fabrikasında özel olarak üretildi, 18 milyon düğüm atılarak dokundu. Kırmızı zemin üzerine yayla çiçeği desenleri işlendi. M...

Devamını Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum