Mars'taki 'kapı' görüntüsünün ardındaki gerçek

İnsanlığın uzayı keşfi ve hatta gelecekte uzayda kurulabilecek bir insan kolonisinin merkezinde yıllardır hep aynı gezegen var: Mars. NASA’nın geçtiğimiz günlerde bu gezegendeki aracı Curiosity vasıtasıyla yolladığı bir fotoğraf ise bir anda ortalığı karıştırdı ve anında bir internet fenomeni haline geldi.

Mars'taki 'kapı' görüntüsünün ardındaki gerçek
14 Mayıs 2022 - 14:30

Mars’ta yer alan ve kapıya benzer bir oluşumu işaret eden fotoğraf gerçek mi? Peki gerçekse bu gerçekten uzaylıların yaptığı bir kapı mı? İşte cevabı!

Curiosity, 7 Mayıs'ta Mast kamerasıyla (Mastcam) bir fotoğraf çekti ve bu fotoğraf perşembe günü NASA tarafından yayınlandı. İşte o andan beri tüm sosyal medya platformları bu fotoğrafla ‘çalkalanıyor’.

Bir anda viral olan ve ‘Uzaylı Kapısı’ diye adlandırılan bu görüntü için sayısız kişi yorum yaptı. Uzmanlar ise iki gündür durumun ardında yatan gerçeği açıklamaya çalışıyor.

Gözden Kaçmasın

NASA yayınladı Dünyayı şaşkına çeviren görüntüNASA yayınladı! Dünyayı şaşkına çeviren görüntüHaberi görüntüle

 

NASA paylaştı, yer yerinden oynadı Mars’taki ‘kapı’ görüntüsünün ardındaki gerçek
Curiosity'nin yolladığı fotoğrafın siyah beyaz orijinal hali

 

Öncelikle Mars'ta görülen 'Kapı aralığı' uzaylılar için inşa edilmiş değil. Peki gerçekte neler oluyor?

Uzmanlar bu görüntünün Mars manzarasının doğal bir özelliği olduğundan oldukça eminler.

Mars'ın jeolojisini inceleyen İngiliz jeolog Neil Hodgkins, WordsSideKick.com'a "Bu çok ilginç bir görüntü" dedi. Ancak uzman sözlerini "Ama açıkçası bana doğal bir erozyon gibi görünüyor." diyerek tamamladı.

GÖRÜNTÜ GERÇEK AMA…

Bir panoramik fotoğraf şirketinin web sitesi olan Gigapan.com'da da görüldüğü gibi, Curiosity'nin birkaç fotoğrafını bir araya getirerek yapılan bir panorama da dahil olmak üzere, orijinal siyah beyaz fotoğraftan renkli hale getirilmiş birçok fotoğraf oluşturuldu.

Birkaç ipucu, görüntünün gerçek bir kapı olmadığını açıkça ortaya koyuyor:

Başlangıç ​​olarak kapı 1 metreden daha az yükseklikte. Fransa'daki Nantes Üniversitesi'nden gezegen jeologu Nicholas Mangold “Bu, Marslıların küçük olduğunu gösterebilir” diye espri yaptı.

Dünya NASAnın keşif aracından gelen bu görüntüyü konuşuyor Şaşkına uğratan fotoğraflar..Dünya NASA'nın keşif aracından gelen bu görüntüyü konuşuyor! Şaşkına uğratan fotoğraflar..Haberi görüntüle

 

NASA paylaştı, yer yerinden oynadı Mars’taki ‘kapı’ görüntüsünün ardındaki gerçek
NASA'nın Mars yüzeyini gezerek fotoğraf çeken aracı Curiosity

 

İnternette yapılan çılgınca yorumlardan biri bu kapının İsa'nın uzaydaki mezarı olduğunu söylüyordu. Diğer yorumlardan bazılarında ise kapının ardında E.T. (1982 yapımı ünlü bir bilim kurgu filmi ve filme adını veren uzaylı karakterin isminin kısaltması) için bir beşik olduğu söylendi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum