Ay tutulması ne zaman hangi tarihte?

Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenecek mi? Yılın ikinci gök olayı gerçekleşiyor!

Ay tutulması ne zaman hangi tarihte?
14 Mayıs 2022 - 14:36 - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 - 11:02

Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenecek mi? Yılın ikinci gök olayı gerçekleşiyor!

Kanlı Ay Tutulması 2022 için geri sayım başladı. Uzman Astrolog Aygül Aydın açıklamasında, ‘16 Mayıs Pazartesi saat 07.12’de Akrep burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor.’ dedi. Ay tutulması Akrep burcunda olacak. Kanlı Ay Tutulması'nın canlı olarak izleneceği bölgeler arasında Türkiye yer almıyor.


2/4AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK

AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Ay tutulması 16 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Uzman Astrolog Aygül Aydın, ‘16 Mayıs Pazartesi saat 07.12’de Akrep burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor. Aldığın yaralar bir hediyeye dönüşüyor. Yaraların artık ortaya çıkan yeteneklerin oluyor. Utangaçlık sessiz bir güvene, öfke tutkuya, özdeğer eksikliği bilgeliğe dönüşüyor. Her şeyin bir sebebi vardır…’ açıklamasında bulundu.


3/4AY TUTULMASI TÜRKİYEDE İZLENECEK Mİ

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DE İZLENECEK Mİ?

Kanlı Ay Tutulması'nın izleneceği ülkeler arasında Türkiye yer almıyor.


4/4AY TUTULMASI NEDİR

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Güneş, karşı düğüm noktasında veya ona yakın olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya'nın gölgesi Ay'a düşer. Bu 42.000.000.000 km uzanan gölge konisi Ay'ın uzaklığından yaklaşık 8800 km geniştir. Ay, saatte 3456 km hareket ettiği için ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 5O dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün Ay'ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir.

Ay'a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan Güneş ışınları Dünya'nın atmosferi tarafından kırıldığı için, Ay tutulmasında Ay, tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya'nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahallî atmosferik şartlara bağlı olarak Ay'ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır.Bunun sonucunda Ay tutulması olur.

Dünya, Ay ve Güneş'in bazı değişik durumları kısmi Ay tutulmasını sağlar. Bu durumlarda Ay'ın üzerine Dünya'nın tam gölgesi değil, kısmi gölgesi düşer. Ay tutulması genellikle yılda iki kere ortaya çıkar. Bazı özel durumlarda Ay tutulmasının hiç ortaya çıkmadığı veya üç defa ortaya çıktığı da olabilir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum